olasz konyha

Töltött tojás salátaágyon

CIMG0021

Olaszországban augusztus 15-e ünnepnap. Hasonlóan a mi 20-i Új kenyér-Szent István ünnepünkhöz, Olaszországban eredetileg az aratást és a többi termény betakarítását ünnepelték, később a katolikus egyház ugyanerre a napra tett egy Mária ünnepet.

Ezen a napon a családok hagyományosan kirándulni mennek, a népszerű erdős-rétes helyeken ilyenkor igencsak nagy a tömeg. A piknik és a sütögetés elmaradhatatlan része a napnak, de otthonról is rengeteg előre elkészített ételt visznek.

Például töltött tojást salátával.

Hozzávalók:

személyenként 2 tojás

lazackonzerv (vagy tonhal, szardínia…stb)

főzőtejszín

mozzarella sajt

jégsaláta

rucola saláta

olívabogyó

paradicsom

salátaöntet: só, olívaolaj, citromlé

Elkészítés:

1, A keményre főtt tojásokat félbevágom, a sárgáját óvatosan kikanalazom és összekeverem a lazaccal, picit megsózom és borsozom. Annyi főzőtejszínnel keverem össze, hogy krémes legyen. Utána visszatöltöm a fél tojásokba.

2, Tányérra teszem a felaprított salátát, mozzarella sajtot, paradicsomot, utána ráteszem a tojásokat, az olívabogyókat és a rucolát. Ha otthon esszük, akkor mehet rá a salátaöntet (só, citromlé, olívaolaj), ha elvisszük, akkor az öntetet üvegben vigyük magunkkal és csak a fogyasztás előtt locsoljuk a salátára.

Színes és vidám 🙂

CIMG0020

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!