Olaszországban augusztus 15-e ünnepnap. Hasonlóan a mi 20-i Új kenyér-Szent István ünnepünkhöz, Olaszországban eredetileg az aratást és a többi termény betakarítását ünnepelték, később a katolikus egyház ugyanerre a napra tett egy Mária ünnepet.
Ezen a napon a családok hagyományosan kirándulni mennek, a népszerű erdős-rétes helyeken ilyenkor igencsak nagy a tömeg. A piknik és a sütögetés elmaradhatatlan része a napnak, de otthonról is rengeteg előre elkészített ételt visznek.
Például töltött tojást salátával.
Hozzávalók:
személyenként 2 tojás
lazackonzerv (vagy tonhal, szardínia…stb)
főzőtejszín
mozzarella sajt
jégsaláta
rucola saláta
olívabogyó
paradicsom
salátaöntet: só, olívaolaj, citromlé
Elkészítés:
1, A keményre főtt tojásokat félbevágom, a sárgáját óvatosan kikanalazom és összekeverem a lazaccal, picit megsózom és borsozom. Annyi főzőtejszínnel keverem össze, hogy krémes legyen. Utána visszatöltöm a fél tojásokba.
2, Tányérra teszem a felaprított salátát, mozzarella sajtot, paradicsomot, utána ráteszem a tojásokat, az olívabogyókat és a rucolát. Ha otthon esszük, akkor mehet rá a salátaöntet (só, citromlé, olívaolaj), ha elvisszük, akkor az öntetet üvegben vigyük magunkkal és csak a fogyasztás előtt locsoljuk a salátára.
Színes és vidám 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: