Ma egy könnyű nyári kaját készítettem ebédre, de vacsorára, sőt piknikezéshez hidegen is nagyon finom.
A macerás része csak a hús előkészítése. A többi nagyon hamar elkészül és biztos siker!
Hozzávalók személyenként:
2 db kicsontozott csirke felsőcomb
2 szelet nyers füstölt parasztsonka vagy bacon
2 ek. zsemlemorzsa
1 ek. reszelt parmezán sajt (ha nincs otthon parmezán, más aromás sajt is jó)
2-3 friss bazsalikom levél
1 gerezd fokhagyma
só, bors, liszt, olaj, kis pohár húsleves (leveskockából)
Elkészítés:
1, Kicsontozom a csirkecombot, a vastagabb részét félig bevágom és kihajtom. Leírva bonyolultnak tűnik, pedig nem az, lényeg, hogy egy szép hosszúkás szelet húst kapjak. Sütőpapírral lefedem és gyengéden kiklopfolom.
2, Egy kis tálban összekeverem a zsemlemorzsát, a reszelt sajtot, a fokhagymaprésen átpaszírozott fokhagymát és az apróra vágott bazsalikomot. Picit sózom csak, mert a parasztsonka sós és megborsozom. Ezt a keveréket egyenletesen elosztom a két hússzeleten.
3, A zsemlemorzsás rétegre ráfektetek 1-1 szelet sonkát.
4, A husikat óvatosan felgöngyölöm és fogvájóval több helyen megtűzöm, hogy sütés közben egyben maradjanak.
5, Pici liszttel beszórom a tekercseket és kevés olajon mindkét oldalukat megpirítom. Ha már szép színe van, aláöntök egy kevés húslevest és puhára párolom. Ez nagyjából 15-25 percet vesz igénybe, a hús és a sonka vastagságától függően.
6, Ezután már csak a tálalás van hátra. Kihúztam a fogvájókat és salátaágyra tettem a tekercseket. Ha nincs ilyen meleg vagy tartalmasabb ételre van szükség, rizst vagy rizottó-t, esetleg sült krumplit adok mellé.
Gyerekeknek krumplipürével az igazi!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: