olasz konyha

Isteni hústekercsek

CIMG0019

Ma egy könnyű nyári kaját készítettem ebédre, de vacsorára, sőt piknikezéshez hidegen is nagyon finom.

A macerás része csak a hús előkészítése. A többi nagyon hamar elkészül és biztos siker!

 

Hozzávalók személyenként:

2 db kicsontozott csirke felsőcomb

2 szelet nyers füstölt parasztsonka vagy bacon

2 ek. zsemlemorzsa

1 ek. reszelt parmezán sajt (ha nincs otthon parmezán, más aromás sajt is jó)

2-3 friss bazsalikom levél

1 gerezd fokhagyma

só, bors, liszt, olaj, kis pohár húsleves (leveskockából)

 

Elkészítés:

1, Kicsontozom a csirkecombot, a vastagabb részét félig bevágom és kihajtom. Leírva bonyolultnak tűnik, pedig nem az, lényeg, hogy egy szép hosszúkás szelet húst kapjak. Sütőpapírral lefedem és gyengéden kiklopfolom.

CIMG0020

2, Egy kis tálban összekeverem a zsemlemorzsát, a reszelt sajtot, a fokhagymaprésen átpaszírozott fokhagymát és az apróra vágott bazsalikomot. Picit sózom csak, mert a parasztsonka sós és megborsozom. Ezt a keveréket egyenletesen elosztom a két hússzeleten.

3, A zsemlemorzsás rétegre ráfektetek 1-1 szelet sonkát.

CIMG0021

4, A husikat óvatosan felgöngyölöm és fogvájóval több helyen megtűzöm, hogy sütés közben egyben maradjanak.

CIMG0022

5, Pici liszttel beszórom a tekercseket és kevés olajon mindkét oldalukat megpirítom. Ha már szép színe van, aláöntök egy kevés húslevest és puhára párolom. Ez nagyjából 15-25 percet vesz igénybe, a hús és a sonka vastagságától függően.

CIMG0024

6, Ezután már csak a tálalás van hátra. Kihúztam a fogvájókat és salátaágyra tettem a tekercseket. Ha nincs ilyen meleg vagy tartalmasabb ételre van szükség, rizst vagy rizottó-t, esetleg sült krumplit adok mellé.

Gyerekeknek krumplipürével az igazi!

CIMG0026

 

 

 

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!