Isteni hústekercsek

Ma egy könnyű nyári kaját készítettem ebédre, de vacsorára, sőt piknikezéshez hidegen is nagyon finom.

A macerás része csak a hús előkészítése. A többi nagyon hamar elkészül és biztos siker!

Hozzávalók személyenként:

2 db kicsontozott csirke felsőcomb

2 szelet nyers füstölt parasztsonka vagy bacon

2 ek. zsemlemorzsa

1 ek. reszelt parmezán sajt (ha nincs otthon parmezán, más aromás sajt is jó)

2-3 friss bazsalikom levél

1 gerezd fokhagyma

só, bors, liszt, olaj, kis pohár húsleves (leveskockából)

Elkészítés:

1, Kicsontozom a csirkecombot, a vastagabb részét félig bevágom és kihajtom. Leírva bonyolultnak tűnik, pedig nem az, lényeg, hogy egy szép hosszúkás szelet húst kapjak. Sütőpapírral lefedem és gyengéden kiklopfolom.

2, Egy kis tálban összekeverem a zsemlemorzsát, a reszelt sajtot, a fokhagymaprésen átpaszírozott fokhagymát és az apróra vágott bazsalikomot. Picit sózom csak, mert a parasztsonka sós és megborsozom. Ezt a keveréket egyenletesen elosztom a két hússzeleten.

3, A zsemlemorzsás rétegre ráfektetek 1-1 szelet sonkát.

4, A husikat óvatosan felgöngyölöm és fogvájóval több helyen megtűzöm, hogy sütés közben egyben maradjanak.

5, Pici liszttel beszórom a tekercseket és kevés olajon mindkét oldalukat megpirítom. Ha már szép színe van, aláöntök egy kevés húslevest és puhára párolom. Ez nagyjából 15-25 percet vesz igénybe, a hús és a sonka vastagságától függően.

6, Ezután már csak a tálalás van hátra. Kihúztam a fogvájókat és salátaágyra tettem a tekercseket. Ha nincs ilyen meleg vagy tartalmasabb ételre van szükség, rizst vagy rizottó-t, esetleg sült krumplit adok mellé.

Gyerekeknek krumplipürével az igazi!

Címkék:
Tovább a blogra »