olasz konyha

Granita -hűsítő finomság percek alatt

CIMG0008

Mi más is juthatna eszembe egy olyan napon, amikor kinn rekord meleg van és az ember csak hideg ételeket kíván?

A jégkása! Percek alatt készen van, csak azt kell megvárni, hogy megfagyjon.

Készülhet bármilyen gyümölcsből (citrom, narancs, grapefruit, dinnye a legkedveltebb) vagy kávéból, ami igazi klasszikus, még a fagylalt előtti időkből származik.

Szicíliában először vízből és cukorból szirupot főznek, ebbe keverik a kávét, lehűtik és azután fagyasztják.

Luisa néni szerint viszont nem kell ekkora ügyet csinálni a dologból, ő az egyszerűbb utat választotta. Igaza volt, az ő “receptjével” is pont ugyanolyan finom a végeredmény.

Elkészítés:

Gyengébb (hosszú) kávét készítünk, ízlés szerint édesítjük és hozzákeverünk 1 zacskó vaníliás cukrot is. Laposabb edényben a fagyasztóba tesszük és addig fagyasztjuk -időnként villával megkeverve- amíg a kásás állagot elérjük.

CIMG0001

Olaszországban nagyobb kávés vagy kisebb vizespohárban, kiskanállal tálalják, esetleg tejszínhabbal a tetején.

Előre elkészíthető egy nagyobb adag is, elég tálalás előtt 10-15 perccel korábban kivenni a fagyasztóból, ha már kicsit megolvadt, kikanalazható a szükséges mennyiség.

 

Isteni  ebéd után desszertként vagy délutáni  kávézáshoz a teraszon!

 

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!