Carbonara római módon

Ez is egy olyan recept, amit százféleképpen készítenek el. Állítólag az eredeti Róma környékéről származik és ez a legegyszerűbb változat.

Hozzávalók:

bármilyen körettészta vagy spagetti

kolozsvári szalonna vagy füstölt sonka, bacon (eredeti receptben guanciale- füstölt húsos szalonnaféle)

fejenként 1 tojás

reszelt sajt (eredetileg római juhsajt)

olaj, só, bors

Elkészítése:

1, Kevés olajon pirítsuk meg a felkockázott sonkát.

2, Keverjük hozzá a kifőtt és lecsepegtetett tésztát.

3, Üssünk rá személyenként 1 friss tojást és kevergetve süssük addig, amíg a tojás összeáll. Vigyázni kell arra, hogy a tojás ne legyen nyers, de nem szabad túlsütni sem, mert akkor száraz lesz. Sózzuk, borsozzuk.

4, Végül keverjük bele a reszelt sajtot.

Sokfelé lazítják egy kis főzőtejszínnel vagy adnak hozzá fokhagymát és fűszereket. Szerintem egy kis oregano vagy petrezselyem nem árt neki:)

Olaszországban sem mindenhol szerezhető be pont a római juhsajt, így általában a helyi sajtokkal készítik vagy a megszokott parmezánnal. Én magyar sajtokat használok, (juhsajtot, ún. pizzasajtot vagy akár trappistát, goudát) de még senki sem kifogásolta a végeredményt!

Címkék:
Tovább a blogra »