Ez a recept elég különleges, a kukorica édes íze a fokhagymával és a füstölt sonkával együtt nem mindennapi ízt ad, de mi nagyon szeretjük.
Hozzávalók: (ez most 4 főre készült)
1 doboz konzerv vagy 2 leszemezett csöves kukorica
1 l húsleves (leveskockából)
1 gerezd fokhagyma
1 dl tej
petrezselyem, bors, szerecsendió
8-10 dkg füstölt sonka
Elkészítése:
1, 2-3 evőkanál kukoricaszemet félreteszek, a többit felteszem főni a húslevesben. Beleteszem a zúzott fokhagymát, borssal, szerecsendióval ízesítem és kb. 5 percig főzőm.
2, Amíg a leves fő, egy kevés olajon ropogósra sütöm a csíkokra vágott sonkát.
3, A leveshez hozzáadom a tejet és botmixerrel pépesítem. A kukoricát nem mindig sikerül tökéletesen simára pépesíteni, ha valakit zavarnak a rostok, akkor a levest át lehet szűrni egy fémszitán.
4, A levest összevágott petrezselyemmel, a félretett kukoricaszemekkel és a sonkachips-szel tálalom.
Ennél gyorsabb leves a világon nincsen!
Kommentek