olasz konyha

Kukorica krémleves sonkachips-szel

CIMG0009

Ez a recept elég különleges, a kukorica édes íze a fokhagymával és a füstölt sonkával együtt nem mindennapi ízt ad, de mi nagyon szeretjük.

Hozzávalók: (ez most 4 főre készült)

1 doboz konzerv vagy 2 leszemezett csöves kukorica

1 l húsleves (leveskockából)

1 gerezd fokhagyma

1 dl tej

petrezselyem, bors, szerecsendió

8-10 dkg füstölt sonka

Elkészítése:

1, 2-3 evőkanál kukoricaszemet félreteszek, a többit felteszem főni a húslevesben. Beleteszem a zúzott fokhagymát, borssal, szerecsendióval ízesítem és kb. 5 percig főzőm.

2, Amíg a leves fő, egy kevés olajon ropogósra sütöm a csíkokra vágott sonkát.

3, A leveshez hozzáadom a tejet és botmixerrel pépesítem. A kukoricát nem mindig sikerül tökéletesen simára pépesíteni, ha valakit zavarnak a rostok, akkor a levest át lehet szűrni egy fémszitán.

4, A levest összevágott petrezselyemmel, a félretett kukoricaszemekkel és a sonkachips-szel tálalom.

 

Ennél gyorsabb leves a világon nincsen!

Címkék:

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!