Meg fogtok lepődni, ez a recept is könnyű, gyorsan elkészíthető, olcsó és mindenkinek ízlik:)
Idényben friss szilvából érdemes készíteni, de fagyasztottból is ugyanolyan finom, csak ha kiolvadt, a levét le kell csepegtetni, mert különben eláztatja a tésztát.
Hozzávalók:
3 tojás
kb. 8-12 szem kimagozott szilva
10 dkg kristálycukor
10 dkg olvasztott vaj
10 dkg liszt
1 zacskó vaníliás cukor
1/2 dl tej
1 kk fahéj
1 kk sütőpor
Elkészítése:
1, Egy tálban összekeverem a vajat, a 3 egész tojást, cukrot, vaníliáscukrot és a tejet.
2, Apránként belekeverem a lisztet, a fahéjt és a sütőport. Sűrű palacsintatészta-szerűséget fogok kapni.
3, A felezett szilvát vékony szeletekre vágom és belekeverem a tésztába.
4, Az egészet sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm és kb. 180 fokon 25-30 percig sütöm. (én légkeveréses sütővel sütöttem)
5, Fogpiszkálóval ellenőrzöm, hogy átsült-e. Ha elkészült picit hűlni hagyom. A kínálótálon vagy a tányéron megszórom egy kevés porcukorral.
És itt jön a legjobb!
Variálva az alapreceptet ezer féle sütit tudok sütni. Tortaformában vagy szögletes tepsiben sütve és kockára vágva, tejszínhabbal, fagyival vagy pudinggal tálalva, forrón vagy hidegen, szilva helyett almával, eperrel, körtével…….stb. a lehetőségek száma végtelen!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: