olasz konyha

Szilvás süti pofonegyszerűen

CIMG0034

Meg fogtok lepődni, ez a recept is könnyű, gyorsan elkészíthető, olcsó és mindenkinek ízlik:)

Idényben friss szilvából érdemes készíteni, de fagyasztottból is ugyanolyan finom, csak ha kiolvadt, a levét le kell csepegtetni, mert különben eláztatja a tésztát.

 

Hozzávalók:

3 tojás

kb. 8-12 szem kimagozott szilva

10 dkg kristálycukor

10 dkg olvasztott vaj

10 dkg liszt

1 zacskó vaníliás cukor

1/2 dl tej

1 kk fahéj

1 kk sütőpor

 

Elkészítése:

1, Egy tálban összekeverem a vajat, a 3 egész tojást, cukrot, vaníliáscukrot és a tejet.

2, Apránként belekeverem a lisztet, a fahéjt és a sütőport. Sűrű palacsintatészta-szerűséget fogok kapni.

CIMG0030

3, A felezett szilvát vékony szeletekre vágom és belekeverem a tésztába.

CIMG0029

4, Az egészet sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm és kb. 180 fokon 25-30 percig sütöm. (én légkeveréses sütővel sütöttem)

CIMG0031

5, Fogpiszkálóval ellenőrzöm, hogy átsült-e. Ha elkészült picit hűlni hagyom. A kínálótálon vagy a tányéron megszórom egy kevés porcukorral.

CIMG0032

És itt jön a legjobb!

Variálva az alapreceptet ezer féle sütit tudok sütni. Tortaformában vagy szögletes tepsiben sütve és kockára vágva, tejszínhabbal, fagyival vagy pudinggal tálalva, forrón vagy hidegen, szilva helyett almával, eperrel, körtével…….stb. a lehetőségek száma végtelen!

CIMG0033

 

 

 

 

 

 

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!