Isteni tavaszi-nyári íz és gyorsan kész van, mi kell ennél több?
Hozzávalók:
csirkemell filé ujjnyi csíkokra vágva
zöldpaprika
olaj, só, bors, fokhagyma, lilahagyma, petrezselyem, kevés balzsamecet (elhagyható)
burgonya
Elkészítése:
1, Kevés olajon megfonnyasztom a kockára vágott lilahagymát.
2, Rádobom a lehetőleg egyforma csíkokra vágott csirkemellet és zöldpaprikát. Sózom, borsozom és fokhagymával ízesítem. A paprika zsenge íze miatt más fűszer nem is kell bele!! Saját levében puhára párolom.
3, Ezután – esetleg kevés olaj hozzáadásával – megpirítom, “zsírjára sütöm”. (meglocsolom 1-2 teáskanál balzsamecettel) Végül megszóróm apróra vágott petrezselyemmel.
4, Sült krumplival és paradicsommal tálaltam, így enyhén lecsós ízhatást kaptam, de persze más körettel (rizzsel vagy salátával) is finom!