Római csirke paprikával, sültkrumplival

Isteni tavaszi-nyári íz és gyorsan kész van, mi kell ennél több?

Hozzávalók:

csirkemell filé ujjnyi csíkokra vágva

zöldpaprika

olaj, só, bors,  fokhagyma, lilahagyma, petrezselyem, kevés balzsamecet (elhagyható)

burgonya

Elkészítése:

1, Kevés olajon megfonnyasztom a kockára vágott lilahagymát.

2, Rádobom a lehetőleg egyforma csíkokra vágott csirkemellet és zöldpaprikát. Sózom, borsozom és fokhagymával ízesítem.  A paprika zsenge íze miatt más fűszer nem is kell bele!! Saját levében puhára párolom.

 (ez még csak párolt)

3, Ezután – esetleg kevés olaj hozzáadásával – megpirítom, “zsírjára sütöm”. (meglocsolom 1-2 teáskanál balzsamecettel) Végül megszóróm apróra vágott petrezselyemmel.

 (na itt már szépen megsült:))

4, Sült krumplival és paradicsommal tálaltam, így enyhén lecsós ízhatást kaptam, de persze más körettel (rizzsel vagy salátával) is finom!

Címkék:
Tovább a blogra »