olasz konyha

Tejben főtt spenótos csirke krumplipürével

 

CIMG0006

A kisfiam kérésére. Mára az volt a kívánsága, hogy csirke legyen, de édeskés ízű. A gyerekek nagyon szeretik ezt a kombinációt, ráadásul 20 perc alatt készen van.

Hozzávalók:

csirkemell csíkokra vágva

újhagyma

vaj, só, bors (ehhez a recepthez a fehérbors illik igazán), liszt, fokhagyma

leveles spenót

tej

reszelt sajt

Elkészítése:

1, 1-2 kanál vajra rádobom a karikára vágott újhagymát és a csirkét. Sózom, borsozom és gyorsan megpirítom.

2, Meghintem 1 ek. liszttel, még egy percig pirítom, aztán felöntöm annyi tejjel, amennyi ellepi. Pár percig hagyom rotyogni.

CIMG0001

3, Fokhagymával ízesítem, majd hozzáadom az apróra vágott leveles spenótot. (fagyasztott is lehet) Az egészet puhára párolom, ez 5-10 percet jelent.

4, Ha a hús puha és a szósz besűrűsödött elzárom alatta a lángot és belekeverem a reszelt sajtot.

CIMG0002

5, Krumplipürével tálaltam, mert az illett az édeskés feelinghez, de tésztaszószként is megállja a helyét.

A sajt benne bármilyen lehet, “semleges” típusúval ( trappista) a zsenge spenót és csirke íz marad a domináns, de markánsabb sajttal (juhsajt, parmezán) erőteljesebb lesz. Férfiembernek penészes/kék sajtot morzsolj bele (pl.gorgonzola) a sajthoz hasonlóan ő is el fog olvadni!

 

 

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!