Hmm… ez egy vacsora utáni vacsora volt, ezért a gyors módszerrel készült.
A klasszikus recept szerint a grillezett padlizsánt kell kockákra vágni, de mivel késő volt (és nem volt otthon fagyasztott grillezett padlizsán) ezért a gyorsabb, mikrós módszert választottam. Tudom, hogy a grillen sütütt zöldség az igazi, de nem mindig van rá idő és lehetőség.
Tehát a hozzávalók:
paradicsom
padlizsán
só, bors, olívaolaj, fokhagyma, bazsalikom és parmezán sajt
Elkészítése:
1, Az egészben hagyott padlizsánt (szárával együtt) villával megszurkálom és 5 percig a mikróban párolom. Vigyázz amikor kiveszed, nagyon forró! Levágom a két végét, félbevágom és kikanalazom a húsát. Nagyjából kockára vágom és kevés olívaolajon hirtelen megpirítom. Sózom, borsozom, beleteszem a zúzott fokhagymát is. Ha a padlizsán nagyon puha lett, akkor nem lehet összevágni, inkább csak villával összetörni, de az íze úgy is tökéletes lesz!
2, Amíg a padlizsán hűl, a paradicsomot és a bazsalikom leveleket is összevágom.
3, Összekeverem a padlizsánt és a paradicsomot, végül beleteszek egy kis reszelt parmezán sajtot is.
Elvileg behűtve és pirítós kenyérrel kellene tálalni, de én amúgy langyosan befaltam és mivel éjszaka már nem “illik” kenyeret enni, ezért két szelet abonettre kentem. Húsevőknek ajánlatos sonkakockákkal feltupírozni!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: