olasz konyha

Padlizsános bruschetta krém gyorsan

CIMG0001

Hmm… ez egy vacsora utáni vacsora volt, ezért a gyors módszerrel készült.

A klasszikus recept szerint a grillezett padlizsánt kell kockákra vágni, de mivel késő volt (és nem volt otthon fagyasztott grillezett padlizsán) ezért a gyorsabb, mikrós módszert választottam. Tudom, hogy a grillen sütütt zöldség az igazi, de nem mindig van rá idő és lehetőség.

Tehát a hozzávalók:

paradicsom

padlizsán

só, bors, olívaolaj, fokhagyma, bazsalikom és parmezán sajt

Elkészítése:

1, Az egészben hagyott padlizsánt (szárával együtt) villával megszurkálom és 5 percig a mikróban párolom. Vigyázz amikor kiveszed, nagyon forró! Levágom a két végét, félbevágom és kikanalazom a húsát. Nagyjából kockára vágom és kevés olívaolajon hirtelen megpirítom. Sózom, borsozom, beleteszem a zúzott fokhagymát is. Ha a padlizsán nagyon puha lett, akkor nem lehet összevágni, inkább csak villával összetörni, de az íze úgy is tökéletes lesz!

2, Amíg a padlizsán hűl, a paradicsomot és a bazsalikom leveleket is összevágom.

3, Összekeverem a padlizsánt és a paradicsomot, végül beleteszek egy kis reszelt parmezán sajtot is.

CIMG0004

Elvileg behűtve és pirítós kenyérrel kellene tálalni, de én amúgy langyosan befaltam és mivel éjszaka már nem “illik” kenyeret enni, ezért két szelet abonettre kentem. Húsevőknek ajánlatos sonkakockákkal feltupírozni!

CIMG0005

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!