Ehhez az ételhez kell néhány olyan hozzávaló, ami nem biztos, hogy alapból van otthon, de azért könnyen beszerezhetők és nem túl drágák. Iyen például az aszalt paradicsom, amit régebben csak Olaszországból tudtunk hozni, de szerencsére már itthon is kapható.
Ez is egy olyan dolog, amit 30-40 éve kizárólag otthon készítettek, de ma már szinte minden háziasszony készen veszi meg. Még volt alkalmam látni, hogy a férjem nagymamája az erkélyen egy hálós tálcán, a napon szárította a félbevágott paradicsomokat, aztán olívaolajjal, bazsalikomlevelekkel és fokhagymával rétegezve üvegekbe töltötte. A nagymama halála után az anyósom viszont már csak a boltit használta, ami ízre is és minőségre is megközelítette a házit.
Tehát a hozzávalók:
csirkecombok
olaj, só, bors, fokhagyma, bazsalikom, olívabogyó, kapribogyó és aszalt paradicsom
A körethez:
burgonya
olaj, só, bazsalikom és koktélparadicsomok
Elkészítés:
1, Először is sós vízben felteszem főni a krumplit. Lehet kockára, hasábokra vagy karikákra is vágni!
2, Előkészítek pár szem kapribogyót, olívabogyót és 2-3 szelet, vékony csíkokra vágott aszalt paradicsomot.
3, Egy serpenyőben kevés olajon körben megpirítom a bőrétől megfosztott csirkecombokat, sózóm és borsozom. A sózással vigyázz, mert a kapri és az olívabogyó is sós! Kevés vízzel felöntöm, hozzáadom a bogyókat és a paradicsomot, meg egy kevés fokhagymát és bazsalikomot. Puhára párolom.
4, A félig főtt krumplit leszűröm és kevés olajon addig sütöm, amíg szép ropogós nem lesz. Elzárom a lángot és beleteszem a félbevágott koktélparadicsomokat és a maradék bazsalikomot. Kicsit összerázogatom, keverni már nem kell.
5, Már csak a tálalás maradt hátra: a krumpli mellé teszek az aszalt paradicsomos keverékből, a combokat pedig a tányéron meglocsolom 1-2 kanál pecsenyelével.
Az aszalt paradicsomtól a csirkehús különleges ízt kap!
Kommentek