olasz konyha

Babos-ropogós az olasz-magyar barátság jegyében….

CIMG0010

…… azaz magyar főzelék, olasz feltéttel.

Egy félig olasz család azért nem kizárólag olasz (-os) ételeken él. Szeretjük a magyar konyhát is, legfőképpen a főzelékeket.

A hagyományos olasz konyha nem ismeri a rántásos főzeléket, ők a zöldségeket “natúr” módon, leginkább párolva készítik. Én is az egészségesebb változatot, a habarással készült főzeléket szeretem, egyik nagy kedvencünk a spenót.

Így tehát ma spenótot főztem, feltétnek pedig egy olasz barátnőmtől kapott recept alapján készült zöldségfasírtot sütöttem.

A recept univerzális, bármilyen zöldéséggel vagy hallal/húsfélével készülhet. (többféléből is) Ma a fehérbabosra esett a választás:)

 

Hozzávalók:

Az alap: kb. 10 darabhoz

1 tojás, 1/2 dl tej, 3-4 evőkanál zsemlemorzsa, 3-4 ek. reszelt (parmezán jellegű) szárazabb sajt

só, bors, petrezselyem

Plusz: bármilyen főtt/sült/párolt zöldség (maradék húsféle)

A baboshoz: 1 doboz natúr, konzerv fehérbab, 2 szardellafilé, fokhagyma, cayenne bors

 

Elkészítése:

1, Egy tálban villával nagyjából összetörtem a babot, nem baj, ha maradnak benne egész darabok is.

2, Összekevertem a tojással, tejjel, zsemlemorzsával, sajttal.

3, Ízesítettem fokhagymával, sóval, borssal, petrezselyemmel és mivel a bab eléggé “natúr” ízű, ezért hozzáadtam a kés fokával elkapart két szardellafilét és egy kis cayenne borsot is.

CIMG0001

A szardellától nem lesz hal ízű, csak kicsit markánsabb lesz, de persze el is hagyható, ha valaki nem rajong érte.

Az összekevert masszát mindig megkóstolom, utánasózom, ha kell, vagy teszek még hozzá morzsát, ha túl lágy lenne. (zöldségtől függ)

4, Ezután nedves kézzel helyes kis fasírtokat készítettem és megforgattam őket zsemlemorzsában. Pont 10 darab lett.

CIMG0002

5, Forró olajban mindkét oldalukat aranyszínűre sütöttem. Tulajdonképpen csak a tojás nyers a masszában, ezért nagyon hamar, pár perc alatt megsülnek.

CIMG0007

6, Papírtörlőn leitattam róluk a felesleges olajat és már mehettek is a spenót tetejére.

CIMG0008

Ha nem főzelékkel esszük, akkor pl. joghurtos/tejfölös mártogatóssal és egy adag zöldsalátával munkahelyi ebédnek vagy könnyű vacsorának is tökéletes.

A zöldségropogós finom és olcsó, további előnye, hogy felhasználhatjuk a maradék zöldséget, sajtot, sült húst, bacont..stb. is!

Címkék: ,

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!