A mi csirkepaprikásunk olasz változata.
Hozzávalók:
csirkecombok
gomba (bármilyen, ez most csiperke volt)
főzőtejszín
bacon vagy húsos szalonna
újhagyma, só, bors, fokhagyma, petrezselyem, pirospaprika
kukoricadara (ha lehet előfőzött)
reszelt sajt
Elkészítése:
1, Kevés olajon megfuttatom a karikára vágott újhagymát, ráteszem a combokat, sózóm, borsozom, fokhagymával, pici pirospaprikával ízesítem és kevés vizet aláöntve főzni kezdem.
2, Ha már majdnem puha, hozzáadom a szeletekre vágott gombát is.
3, Közben vizet forralok a polentához, illetve külön kis serpenyőben ropogósra sütöm a bacont.
4, A puhára főtt csirkére ráöntöm a főzőtejszínt és pár percig rotyogtatom. Ha túl híg lenne a szósz, egy kk. ételsűrítőt teszek bele.
5, Beleszórom a kukoricadarát a forrásban lévő vízbe, megsózom és folytonos keverés mellett tejbegríz sűrűségűre főzöm. (az előfőzött daránál ez csak 1-2 perc, a hagyományost tovább kell főzni, míg megpuhul)
6, Belekeverem a reszelt sajtot a polentába és kész is vagyok!
Tálaláskor a tányér aljára polentát kanalazok, ráteszem a csirkét és a gombás szószt, a tetejére pedig sült bacont és apróra vágott petrezselymet szórók. Isteni lett, egy morzsa sem maradt belőle!