Gombás csirkecomb sajtos polentával

A mi csirkepaprikásunk olasz változata.

Hozzávalók:

csirkecombok

gomba (bármilyen, ez most csiperke volt)

főzőtejszín

bacon vagy húsos szalonna

újhagyma, só, bors, fokhagyma, petrezselyem, pirospaprika

kukoricadara (ha lehet előfőzött)

reszelt sajt

Elkészítése:

1, Kevés olajon megfuttatom a karikára vágott újhagymát, ráteszem a combokat, sózóm, borsozom, fokhagymával, pici pirospaprikával ízesítem és kevés vizet aláöntve főzni kezdem.

2, Ha már majdnem puha, hozzáadom a szeletekre vágott gombát is.

3, Közben vizet forralok a polentához, illetve külön kis serpenyőben ropogósra sütöm a bacont.

4, A puhára főtt csirkére ráöntöm a főzőtejszínt és pár percig rotyogtatom. Ha túl híg lenne a szósz, egy kk. ételsűrítőt teszek bele.

5, Beleszórom a kukoricadarát a forrásban lévő vízbe, megsózom és folytonos keverés mellett tejbegríz sűrűségűre főzöm. (az előfőzött daránál ez csak 1-2 perc, a hagyományost tovább kell főzni, míg megpuhul)

6, Belekeverem a reszelt sajtot a polentába és kész is vagyok!

Tálaláskor a tányér aljára polentát kanalazok, ráteszem a csirkét és a gombás szószt, a tetejére pedig sült bacont és apróra vágott petrezselymet szórók. Isteni lett, egy morzsa sem maradt belőle!

Címkék:
Tovább a blogra »