olasz konyha

Lazacos rakott krumpli

CIMG0007

Egy könnyebb alternatíva, ha már unjátok a hagyományos rakott krumplit.

Hozzávalók egy 24 cm-es kerek formához:

3-4 nagyobb darab burgonya

kb. 10 dkg füstölt lazac

újhagyma

kb. 15 db olívabogyó

1 doboz főzőtejszín

2 tojás

1/2 dl tej

só, bors, petrezselyem, fokhagyma, kapor, zsemlemorzsa

CIMG0001

Elkészítése:

1, A karikára vágott krumplit sós vízben félig megfőzöm.

2, A sütőforma alját kikenem vajjal és beszórom zsemlemorzsával. Az aljára teszem a krumpli felét.

3, Rászórom a karikára vágott újhagymát, az olívabogyókat és a csíkokra vágott füstölt lazacot. Csinosan elrendezem a tetején a többi krumplit.

4, Elkészítem az öntetet: Felverek 2 tojást, belekeverem a tejszínt és a tejet, sózom, borsozom és ízesítem fokhagymával, petrezselyemmel és kevés kaporral.

5, Ráöntöm a krumplira, a konyhapulthoz ütögetem (finoman) az edényt, hogy a tojásos tejszínből mindenhova jusson.

6, A tetejét is megszórom zsemlemorzsával és 180 fokon aranyszínűre sütöm.

CIMG0002

Tortaszerűen szeletelni csak akkor lehet, ha egy kicsit már kihűlt, forrón még szétesik. Egy adag zöld salátát és egy kis tejfölt szoktam mellé kínálni.

Az olaszok nem ismerik azt az íratlan szabályt, hogy egyszerre csak egyféle szénhidrátot eszünk, úgyhogy két szelet kenyér közé téve (paradicsomkarikákkal) szendvicsként is fogyasztják. Ez a fajta szendvics, mivel a rakott krumpli hidegen is finom, főleg házon kívüli étkezésként népszerű, mint pl. munkahelyi ebéd vagy kockára vágva, mint piknik (party) falatkák.

Érdemes így is kipróbálni!

 

 

 

 

 

 

 

 

Címkék: ,

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!