olasz konyha

Sült brokkoli

CIMG0009

“All in one” étel, érdemes egyszerre nagyobb adagot csinálni belőle.

Húsok, halak mellett köret, sajttal, paradicsommal diétás vacsora lesz. Összevágva, paradicsomszószba keverve tésztaszósznak vagy szintén összeaprítva tölteléknek is finom. Ha marad belőle, reggel felverek személyenként 1-2 tojást és a brokkolit belekeverve tojáslepényt sütök belőle. Még sorolhatnám, tényleg univerzális.

Hozzávalók:

brokkoli (nyers vagy fagyasztott)

vaj, só, bors, zsemlemorzsa, reszelt parmezán, fokhagyma és citromlé

Elkészítése:

1, A brokkolit megsózom és kevés vajon megpárolom.

2, Egy nagyobb serpenyőben a párolt brokkolit nagy lángon addig sütöm, amíg szép színt kap, kissé “égett” -nek kell lennie, mint a képen, úgy lesz igazán finom. Ilyenkor már nem kevergetem, inkább csak rázogatom a serpenyőt. Ha megsült, megszórom egy kevés zsemlemorzsával és összerázom.

CIMG0010

3, Ezután csak az ízesítés maradt hátra: bors, fokhagyma és citromlé ízlés szerint.

4, A végén meg lehet szórni egy kis reszelt sajttal is. Ez most vacsorának készült, lazackonzervhez ettük. Megunhatatlan 🙂

CIMG0013

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!