olasz konyha

Paradicsomos lencseleves

CIMG0052

Kedves barátnőm a minap azzal cukkolt, hogy bármilyen ételből lehet olasz kaját csinálni, csak tegyünk bele egy kis paradicsomot! A lencselevesnél tényleg ez a helyzet. 🙂 Hasonlóan savanykás, mint a magyaros lencseleves, de tejföl helyett itt a paradicsom adja az ízét.

Hozzávalók:

vöröshagyma

4 személyre 25 dkg vörös lencse

1 doboz konzerv kockára vágott, hámozott paradicsom

1 l húsleves (kockából) só, bors, fokhagyma, petrezselyem, olívaolaj

Elkészítése:

1, Kevés olajon üvegesre párolom a kockára vágott vöröshagymát. Rádobom a megmosott vörös lencsét (nem kell előre beáztatni!) és pár percig kevergetem.

2, Hozzáadom a paradicsom konzervet, picit sózom, borsozom, mehet bele egy kevés fokhagyma is, majd ráöntöm a húslevest. Addig főzöm, amíg a lencse megpuhul.

CIMG0050

3, Botmixerrel pürésítem, rászórom a petrezselymet és meglocsolom olívaolajjal.

Húsevőknek bele lehet főzni virslit vagy kolbászkákat is.

Most egyszerűen reszelt sajttal tálaltam, de Olaszországban pirítós kenyér vagy grissini is jár mellé.

CIMG0059

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!