Kedves barátnőm a minap azzal cukkolt, hogy bármilyen ételből lehet olasz kaját csinálni, csak tegyünk bele egy kis paradicsomot! A lencselevesnél tényleg ez a helyzet. 🙂 Hasonlóan savanykás, mint a magyaros lencseleves, de tejföl helyett itt a paradicsom adja az ízét.
Hozzávalók:
vöröshagyma
4 személyre 25 dkg vörös lencse
1 doboz konzerv kockára vágott, hámozott paradicsom
1 l húsleves (kockából) só, bors, fokhagyma, petrezselyem, olívaolaj
Elkészítése:
1, Kevés olajon üvegesre párolom a kockára vágott vöröshagymát. Rádobom a megmosott vörös lencsét (nem kell előre beáztatni!) és pár percig kevergetem.
2, Hozzáadom a paradicsom konzervet, picit sózom, borsozom, mehet bele egy kevés fokhagyma is, majd ráöntöm a húslevest. Addig főzöm, amíg a lencse megpuhul.
3, Botmixerrel pürésítem, rászórom a petrezselymet és meglocsolom olívaolajjal.
Húsevőknek bele lehet főzni virslit vagy kolbászkákat is.
Most egyszerűen reszelt sajttal tálaltam, de Olaszországban pirítós kenyér vagy grissini is jár mellé.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: