Tegnap vacsorára készült, de ma reggel is muffint ettünk félbevágva és sajtkrémmel megkenve, uborka karikákkal…. nyami!!!!
Hozzávalók 12 darabhoz:
30 dkg liszt
4 tojás
2 dl napraforgó olaj
1 dl joghurt
1/2 sütőpor
15-20 dkg füstölt lazac (sajnos nekem csak kb. 8-10 dkg volt itthon)
só, bors, kapor
A salátához: jégsaláta, mozzarella, paradicsom, uborka, rucola
Öntet a szokásos: só, olívaolaj, citromlé
Elkészítése:
1, A tojásokat elkeverem az olajjal és a joghurttal, apránként belekeverem a lisztet. Hozzáadom a sütőport, a kaprot és a csíkokra vágott lazacot.
2, A muffinformákat 3/4 -ig töltöm a tésztával és 180 fokon kb. 30-35 percig sütöm. Amikor már szép aranyszínűek, fogvájóval ellenőrzöm, hogy átsültek-e.
3, A salátához valókat összevágom és egy nagy tálban összekeverem az öntettel.
A tálaláshoz a muffinokat kiveszem a papírból és salátát teszek mellé a tányérra.
Könnyen, gyorsan elkészül és (ha elég lazac van benne) finom, jellegzetes ízű muffinok lesznek!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: