olasz konyha

Lazacos muffin salátával

CIMG0011

Tegnap vacsorára készült, de ma reggel is muffint ettünk félbevágva és sajtkrémmel megkenve, uborka karikákkal…. nyami!!!!

Hozzávalók 12 darabhoz:

30 dkg liszt

4 tojás

2 dl napraforgó olaj

1 dl joghurt

1/2 sütőpor

15-20 dkg füstölt lazac (sajnos nekem csak kb. 8-10 dkg volt itthon)

só, bors, kapor

 

A salátához: jégsaláta, mozzarella, paradicsom, uborka, rucola

Öntet a szokásos: só, olívaolaj, citromlé

Elkészítése:

1, A tojásokat elkeverem az olajjal és a joghurttal, apránként belekeverem a lisztet. Hozzáadom a sütőport, a kaprot és a csíkokra vágott lazacot.

CIMG0002

2, A muffinformákat 3/4 -ig töltöm a tésztával és 180 fokon kb. 30-35 percig sütöm. Amikor már szép aranyszínűek, fogvájóval ellenőrzöm, hogy átsültek-e.

CIMG0010

3, A salátához valókat összevágom és egy nagy tálban összekeverem az öntettel.

A tálaláshoz a muffinokat kiveszem a papírból és salátát teszek mellé a tányérra.

CIMG0013

Könnyen, gyorsan elkészül és (ha elég lazac van benne) finom, jellegzetes ízű muffinok lesznek!

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!