Anyukák kedvence, mert gyorsan elkészül és minden gyerek imádja!
Hozzávalók:
1 készen vett leveles tésztalap
20-25 dkg zöldborsó
3-4 db virsli
3 tojás
1 pohár natúr joghurt
só, bors, szerecsendió, vaj, petrezselyem és reszelt sajt
Elkészítése:
1, Kevés vajon, pici sóval megpárolom a borsót.
2, Közben beleteszem a tésztát egy tepsibe a sütőpapírral együtt.
3, Felkarikázom a virslit.
4, A 3 tojást összekeverem a joghurttal, sóval, borssal, szerecsendióval és petrezselyemmel fűszerezem.
5, A párolt borsót és a virslikarikákat egyenletesen elosztom a tésztán.
6, Az egészet megszórom reszelt sajttal.
7, Aztán ráöntöm a tojásos keveréket és a tészta széleit ügyesen visszahajtom.
A tökéletességre törekvők a túllógó sarkokat le is vághatják vagy vissza is lehet hajtani, de én úgy hagytam, ahogy volt.
Mehet a tepsi a sütőbe, 180 fokon addig sütöm, amíg szép színe lesz. Fogvájóval lehet ellenőrizni, hogy átsült-e a belseje is.
Kockára / csíkokra vágva tálalom. Melegen és hidegen is finom, mi szeretjük vacsorára melegen, a maradékot reggelire hidegen, de egy tartalmasabb leves után ebédre is jó választás.
Köszönöm szépen, majd tájékoztatlak:-)
Neked is szép hétvégét és jó főzőcskézést!
Ha van kedved, írd meg, hogy hogy ízlett az uncsiknak és jó mulatást kívánok vasárnapra!
Ez szuper jó recept! Alig várom, hogy elkészítsem. Vasárnap jönnek az unokáim, nyami-nyami.