Virslis-borsós pite – anyukák (és nagymamák!) kedvence

Anyukák kedvence, mert gyorsan elkészül és minden gyerek imádja!

Hozzávalók:

1 készen vett leveles tésztalap

20-25 dkg zöldborsó

3-4 db virsli

3 tojás

1 pohár natúr joghurt

só, bors, szerecsendió, vaj, petrezselyem és reszelt sajt

Elkészítése:

1, Kevés vajon, pici sóval megpárolom a borsót.

2, Közben beleteszem a tésztát egy tepsibe a sütőpapírral együtt.

3, Felkarikázom a virslit.

4, A 3 tojást összekeverem a joghurttal, sóval, borssal, szerecsendióval és petrezselyemmel fűszerezem.

5, A párolt borsót és a virslikarikákat egyenletesen elosztom a tésztán.

6, Az egészet megszórom reszelt sajttal.

7, Aztán ráöntöm a tojásos keveréket és a tészta széleit ügyesen visszahajtom.

A tökéletességre törekvők a túllógó sarkokat le is vághatják vagy vissza is lehet hajtani, de én úgy hagytam, ahogy volt.

Mehet a tepsi a sütőbe, 180 fokon addig sütöm, amíg szép színe lesz. Fogvájóval lehet ellenőrizni, hogy átsült-e a belseje is.

Kockára / csíkokra vágva tálalom. Melegen és hidegen is finom, mi szeretjük vacsorára melegen, a maradékot reggelire hidegen, de egy tartalmasabb leves után ebédre is jó választás.

Címkék: ,
Tovább a blogra »