Anyukák kedvence, mert gyorsan elkészül és minden gyerek imádja!
Hozzávalók:
1 készen vett leveles tésztalap
20-25 dkg zöldborsó
3-4 db virsli
3 tojás
1 pohár natúr joghurt
só, bors, szerecsendió, vaj, petrezselyem és reszelt sajt
Elkészítése:
1, Kevés vajon, pici sóval megpárolom a borsót.
2, Közben beleteszem a tésztát egy tepsibe a sütőpapírral együtt.
3, Felkarikázom a virslit.
4, A 3 tojást összekeverem a joghurttal, sóval, borssal, szerecsendióval és petrezselyemmel fűszerezem.
5, A párolt borsót és a virslikarikákat egyenletesen elosztom a tésztán.
6, Az egészet megszórom reszelt sajttal.
7, Aztán ráöntöm a tojásos keveréket és a tészta széleit ügyesen visszahajtom.
A tökéletességre törekvők a túllógó sarkokat le is vághatják vagy vissza is lehet hajtani, de én úgy hagytam, ahogy volt.
Mehet a tepsi a sütőbe, 180 fokon addig sütöm, amíg szép színe lesz. Fogvájóval lehet ellenőrizni, hogy átsült-e a belseje is.
Kockára / csíkokra vágva tálalom. Melegen és hidegen is finom, mi szeretjük vacsorára melegen, a maradékot reggelire hidegen, de egy tartalmasabb leves után ebédre is jó választás.