Hát…ez a recept igényel némi odafigyelést, de azért nem vészes. Valójában egyszerű és gyorsan készen van, csak egy kicsit körülményes.
Hozzávalók:
4 főre 4 tojás
10 dkg cukor
1 zacskó vaníliás cukor a tésztához
kevés vaj a sütéshez
fagyasztott vagy friss szilva
ízlés szerint cukor és fahéj
Elkészítése:
1, Először megfőztem a szilvát a cukorral és a fahéjjal.
2, A tésztához előmelegítettem a sütőt 180 fokra.
3, A tojássárgákat habosra-fehérre kevertem a cukorral és a vaníliás cukorral. Persze elektromos habverővel.
4, A fehérjéket is kemény habbá vertem fel, aztán óvatosan összekevertem a habot a krémmel.
5, Ennyi a tészta. Lehet adagonként kisebb edénykékben sütni vagy egyben az egészet, lényeg hogy olyan edényben kell elkezdeni a tűzhelyen, ami a sütőbe is betehető. Én egy kis lábosban kevés vajat olvasztottam, beleöntöttem 1 adag tésztát és 1 percig sütöttem. Ekkor csak az alja szilárdul meg egy kicsit.
6, Utána be kell tenni a sütőbe 8-12 percre (mérettől függ), akkor van készen, ha finom illata van és a teteje szép aranyszínű. Közben nem szabad a sütőt nyitogatni, mert a felfújt összeesik!
7, Itt jön a legnehezebb rész, tányérra kell tenni a puha felfújtat. (ha egyadagos sütőformában sülnek, akkor ezt a lépést meg lehet spórolni) Van, hogy nem sikerül tökéletesre, de az íze kárpótol mindenért!
Rákentem a szilvát és megszórtam fehércsoki forgáccsal.
Porcukorral és más gyümölccsel vagy lekvárral is isteni!
Kommentek