olasz konyha

Tejszínes – zöldborsós gnocchi

CIMG0002

Villámgyors és pofonegyszerű, ráadásul nagyon finom!

Hozzávalók:

kész gnocchi

újhagyma

bacon szalonna

zöldborsó

főzőtejszín

reszelt sajt

olaj, só, bors, szerecsendió, petrezselyem

CIMG0004

Elkészítése:

1, Kevés olajat teszek egy serpenyőbe és ropogósra sütöm benne a kockára vágott bacont.

2, Ha már szépen megsült a bacon, ráteszem a karikára vágott újhagymát és a fagyasztott borsót.  Sózom, borsozom, szerecsendióval ízesítem. Kevés vizet aláöntve puhára párolom.

3, Beleöntöm a főzőtejszínt és pár perc alatt besűrítem. A végén rászórom a petrezselymet is.

4, Közben egy lábosban vizet forralok a gnocchi-nak. Megsózom és kifőzöm benne a tésztát. A friss gnocchi akkor van készen, ha a gombóckák feljöttek a víz felszínére.

5, Szűrőlapáttal átteszem a gnocchit a serpenyőbe és alaposan összeforgatom a borsós szósszal meg egy kevés reszelt sajttal.

Tálaláskor a tányérban is megszórom még egy kis reszelt sajttal.

CIMG0005

Ez megint egy olyan étel, ami fotón nem mutat túl sokat, de annál finomabb!

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!