Villámgyors és pofonegyszerű, ráadásul nagyon finom!
Hozzávalók:
kész gnocchi
újhagyma
bacon szalonna
zöldborsó
főzőtejszín
reszelt sajt
olaj, só, bors, szerecsendió, petrezselyem
Elkészítése:
1, Kevés olajat teszek egy serpenyőbe és ropogósra sütöm benne a kockára vágott bacont.
2, Ha már szépen megsült a bacon, ráteszem a karikára vágott újhagymát és a fagyasztott borsót. Sózom, borsozom, szerecsendióval ízesítem. Kevés vizet aláöntve puhára párolom.
3, Beleöntöm a főzőtejszínt és pár perc alatt besűrítem. A végén rászórom a petrezselymet is.
4, Közben egy lábosban vizet forralok a gnocchi-nak. Megsózom és kifőzöm benne a tésztát. A friss gnocchi akkor van készen, ha a gombóckák feljöttek a víz felszínére.
5, Szűrőlapáttal átteszem a gnocchit a serpenyőbe és alaposan összeforgatom a borsós szósszal meg egy kevés reszelt sajttal.
Tálaláskor a tányérban is megszórom még egy kis reszelt sajttal.
Ez megint egy olyan étel, ami fotón nem mutat túl sokat, de annál finomabb!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: