A risotto megint csak egy gyerekbarát kaja, imádják a pirosas színét, édes ízét és az elolvadt nyúlós sajtot benne.
Most grillezett sajttal készült, de persze önmagában is finom, meg bármilyen hús/hal mellé köretnek is jó!
Hozzávalók:
A risotto-hoz:
kerek szemű rizs
kész paradicsom szósz vagy sűrített paradicsom
leveskocka
reszelt sajt
fokhagymás olaj, bazsalikom
A sajthoz:
grillezni való sajt
olívaolaj
fokhagyma
A saláta pedig a szokásos öntettel készült: só, olívaolaj, citromlé
Elkészítése:
1, A rizst kevés olajon üvegesre pirítom, majd felöntöm kétszeres mennyiségű húslevessel. (kockából)
2, Belekeverek vagy pár evőkanál kész paradicsom szószt vagy ha sűrített paradicsommal csinálom, akkor még ízesíteni kell sóval, borssal, pirított hagymával. Teszek még hozzá egy kiskanállal a fokhagymás olajból is. Ehhez a fokhagyma-nyomón átpaszírozott fokhagymát kb. fél dl olívaolajba keverem és picit megsózom.
3, A rizst közepes lángon főzőm, megkevergetve. Az elfőtt levet apránként pótolom, amíg a rizs puhára fő. Ha szükséges utánasózom. A risotto-nak krémesnek kell lennie, mintha túlfőtt volna egy kicsit. (nem jó, ha pergős, mint a magyar rizsköret!)
4, Ha megfőtt a rizs, belekeverek pár ek. reszelt sajtot és bazsalikom levélkéket. A sajttól egészen ragacsos lesz!
5, Közben grillsütőben megsütöm a szeletekre vágott sajtot és elkészítem a salátát.
Tálaláskor megkenem egy kis fokhagymás olajjal a sajtszeleteket, a rizzsel és a salátával kínálom. Akinek kevés benne a sajt, az a rizs tetejére még szórhat egy kis plusz reszelt sajtot. 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: