Abruzzo-i sáfrányos krumplileves

Abruzzo tartomány Olaszország kellős közepén helyezkedik el, magas hegyekkel és mesés tengerparttal büszkélkedhet.

Konyháját az egyszerű, letisztult ízek jellemzik. Földrajzi változatossága miatt a halat és tenger gyümölcseit éppúgy kedvelik, mint a hegyvidékre jellemző  bárányételeket vagy a juhsajtot. Különleges terménye a fekete lencse, a szarvasgomba és a sáfrány.

A következő receptnek is a sáfrány a főszereplője, ezt leszámítva a magyaros ízvilághoz is közelálló levesről van szó.

Hozzávalók: 4 személyre

4-5 szem közepes méretű burgonya

1/2 fej vöröshagyma, fokhagyma

1 liter húsleves,

sáfrány, olíva olaj

kb. 5-10 dkg gorgonzola sajt (lehet másmilyen is, lényeg, hogy markáns ízű kék sajt legyen)

Elkészítése:

1, Kevés olajon üvegesre párolom a kockára vágott vöröshagymát.

2, Ráteszem a kockára vágott burgonyát, felöntöm húslevessel (kockából) és beleteszem a zúzott fokhagymát.

3, Beleszóróm a sáfrányt és a burgonyát puhára főzőm.

4, Ha a krumpli már puha, belemorzsolom a sajtot is.

5, Végül botmixerrel pürésítem a levest. Tálaláskor apróra vágott petrezselyemmel díszítem.

Selymes, krémes, bársonyos és nagyon finom!

Címkék: , , ,
Tovább a blogra »