olasz konyha

Tripla paradicsomos spagetti

CIMG0004

Finom nyárvégi ízek, még friss paradicsommal, de már az őszt idéző szárított paradicsommal.

Hozzávalók:

spagetti

olaj, bacon, újhagyma

1-2 db szárított paradicsom

1 marék koktélparadicsom

1 doboz konzerv kockára vágott paradicsom

só, bors, fokhagyma, oregano

olajbogyó

bazsalikom

Elkészítése:

1, Kevés olajon megfuttatom a karikára vágott újhagymát és a felkockázott bacont. Rádobom a szintén kis kockákra vágott szárított paradicsomot.

2, Ezután jön a negyedbe vágott koktélparadicsom és a paradicsom konzerv. Sózom, borsozom, fokhagymával és oreganoval fűszerezem. Beleteszem az olívabogyókat is.

3, Kevés vizet aláöntve kb. fél óráig főzöm, amíg besűrűsödik és a paradicsom elveszti a savanykás ízét. (ha a paradicsom nagyon savanyú hozzáadok egy csipet kristálycukrot is)

4, Ha megfőtt, beleteszem a bazsalikomot és el is készült a szósz.

CIMG0019

5, Közben kifőzőm a tésztát: nagy fazékban vizet forralok, a sót akkor teszem bele, ha már a víz forr. Beledobom a tésztát és kb. 10-12 percig főzöm, amíg megpuhul, de még harapható, “al dente”, azaz nem főzöm annyira puhára, ahogyan a magyaros ételekhez szoktuk.

A kifőtt tésztát leszűröm, nem kell leöblíteni! Összeforgatom a szósszal, reszelt sajttal és bazsalikom levelekkel díszítve tálalom.

CIMG0028

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!