Finom nyárvégi ízek, még friss paradicsommal, de már az őszt idéző szárított paradicsommal.
Hozzávalók:
spagetti
olaj, bacon, újhagyma
1-2 db szárított paradicsom
1 marék koktélparadicsom
1 doboz konzerv kockára vágott paradicsom
só, bors, fokhagyma, oregano
olajbogyó
bazsalikom
Elkészítése:
1, Kevés olajon megfuttatom a karikára vágott újhagymát és a felkockázott bacont. Rádobom a szintén kis kockákra vágott szárított paradicsomot.
2, Ezután jön a negyedbe vágott koktélparadicsom és a paradicsom konzerv. Sózom, borsozom, fokhagymával és oreganoval fűszerezem. Beleteszem az olívabogyókat is.
3, Kevés vizet aláöntve kb. fél óráig főzöm, amíg besűrűsödik és a paradicsom elveszti a savanykás ízét. (ha a paradicsom nagyon savanyú hozzáadok egy csipet kristálycukrot is)
4, Ha megfőtt, beleteszem a bazsalikomot és el is készült a szósz.
5, Közben kifőzőm a tésztát: nagy fazékban vizet forralok, a sót akkor teszem bele, ha már a víz forr. Beledobom a tésztát és kb. 10-12 percig főzöm, amíg megpuhul, de még harapható, “al dente”, azaz nem főzöm annyira puhára, ahogyan a magyaros ételekhez szoktuk.
A kifőtt tésztát leszűröm, nem kell leöblíteni! Összeforgatom a szósszal, reszelt sajttal és bazsalikom levelekkel díszítve tálalom.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: