olasz konyha

5 perces édesség – túróból

CIMG0005

 

Fügés túróhab

 

Időből mindig kevés van, ezért nagy sikerük van a 10-15 perces ételeknek. Hát még ezt is túl lehet szárnyalni!

Ez a finomság tényleg 5 perc alatt készen van, ráadásul különleges, mégis könnyű….a vendégeink biztos nem ismerik! Az elkészítés folyamatáról összesen egy képet tudtam készíteni, mivel egyetlen művelet az egész.

Korábban a friss fügét csak külföldön lehetett beszerezni, szerencsére ez is egy olyan gyümölcs, ami már itthon is kapható, finom édes és egészséges!

Hozzávalók személyenként:

1 db friss füge

kb. 10 dkg túró (a krémesebb fajtát válasszuk!)

kb. 5 dkg cukor

pici fahéj, 2 kk. méz

2-3 ek. habtejszín

 

Elkészítése:

1, Egy szeletet vágjunk le a fügékből a díszítéshez, a többi részét vékonyan hámozzuk meg és tegyük egy tálba.

2, Adjuk hozzá a túrót, cukrot, fahéjat, mézet és botmixerrel pürésítsük.

3, Továbbra is a botmixert használva öntsünk bele annyi tejszínt, hogy habos, de sűrű krémet kapjunk.

CIMG0004

4, Tegyük csinos poharakba, ültessük a tetejére a fügeszeletet és a tetejét locsoljuk meg egy kis mézzel. Tálalhatjuk azonnal, de előre is elkészíthető és behűthető.

 

 

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!