Fügés túróhab
Időből mindig kevés van, ezért nagy sikerük van a 10-15 perces ételeknek. Hát még ezt is túl lehet szárnyalni!
Ez a finomság tényleg 5 perc alatt készen van, ráadásul különleges, mégis könnyű….a vendégeink biztos nem ismerik! Az elkészítés folyamatáról összesen egy képet tudtam készíteni, mivel egyetlen művelet az egész.
Korábban a friss fügét csak külföldön lehetett beszerezni, szerencsére ez is egy olyan gyümölcs, ami már itthon is kapható, finom édes és egészséges!
Hozzávalók személyenként:
1 db friss füge
kb. 10 dkg túró (a krémesebb fajtát válasszuk!)
kb. 5 dkg cukor
pici fahéj, 2 kk. méz
2-3 ek. habtejszín
Elkészítése:
1, Egy szeletet vágjunk le a fügékből a díszítéshez, a többi részét vékonyan hámozzuk meg és tegyük egy tálba.
2, Adjuk hozzá a túrót, cukrot, fahéjat, mézet és botmixerrel pürésítsük.
3, Továbbra is a botmixert használva öntsünk bele annyi tejszínt, hogy habos, de sűrű krémet kapjunk.
4, Tegyük csinos poharakba, ültessük a tetejére a fügeszeletet és a tetejét locsoljuk meg egy kis mézzel. Tálalhatjuk azonnal, de előre is elkészíthető és behűthető.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: