Rántott csirkecombok lilahagymás risottóval

Ezt a látványt soha nem lehet megunni!

Az olasz rántott húsok annyiban térnek el a magyartól, hogy lisztet nem használnak a panírozáshoz. A rántani valókat csak tojásban és morzsában forgatják meg, esetleg reszelt parmezánt és apróra vágott petrezselymet kevernek a morzsába.

Egyszerű, a lilahagymától mégis különleges ízű étel.

Hozzávalók a rántott csirkéhez:

csirkecombok

olaj, só

tojás, zsemlemorzsa a panírhoz

A rizshez:

kerek szemű risotto rizs

lilahagyma

olaj, só, bors, sáfrány, húsleves leveskockából

Elkészítése:

1, A sózott húst tojásba és morzsába forgatom, majd bő olajban kisütöm.

2, A rizst a szokásos módon készítem, plusz hozzáadok egy csipet sáfrányt.

(A rizst vajon üvegesre pirítom, majd felöntöm kétszeres mennyiségű húslevessel.  Közepes lángon főzőm, megkevergetve. Az elfőtt levet apránként pótolom, amíg a rizs puhára fő. Ha szükséges utánasózom. A risotto-nak krémesnek kell lennie, mintha túlfőtt volna egy kicsit, nem jó, ha pergős, mint a magyar rizsköret!)

3, Amíg a hús sül és a rizs fő, egy kis serpenyőben kevés olajon megsütöm a lilahagyma csíkokat. Picit megsózom és megborsozom.

4, A kész rizsbe belekeverem a sült lilahagymát és már tálalhatom is! Erre a risotto-ra nem szórtunk sajtot, mert a sült lilahagyma jellegzetes édeskés ízét nem akartuk elvenni.

Címkék: ,
Tovább a blogra »