Egy újabb klasszikus tésztaétel ünnepekre vagy ráérős hétvégékre. Az elkészítése nem bonylult, csak egy kicsit időigényes.
Hozzávalók:
cannelloni tészta
főtt tojás
vékonyra szeletelt sonka
mozzarella sajt
paszírozott paradicsom
újhagyma, fokhagyma, olívaolaj
só, bors, bazsalikom
parmezán sajt
Elkészítése:
1, A sütőtepsibe öntöm a paszírozott paradicsomot, sózom, borsozom, belekarikázom az újhagymát és beleteszem a fokhagyma-nyomón átnyomott fokhagymát is.
Beleszórom a bazsalikom leveleket, meglocsolom egy evőkanálnyi olívaolajjal és vízzel felöntve kb. a kétszeresére higítom. Ebben fognak megfőni/sülni a töltött tésztacsövek.
2, Előkészítem a tölteléket: a főtt tojásokat és a mozzarellát felkockázom, a sonkaszeleteket félbe tépkedem.
3, A tésztacsöveket óvatosan megtöltöm, vigyázva , hogy ne törjenek össze. Középre tojást és sajtot teszek, a két végét sonkával zárom le. A tésztába nem szabad túl sok tölteléket gyömöszölni, mert főzés közben kirepednek.
4, A megtöltött tésztákat sorban belefektetem a paradicsomszószba, hogy éppen ellepje.
5, 180-200 fokos sütőben addig sütöm, amíg a leve elfő, a szósz besűrűsödik és a tészta megpuhul. (kb.30 perc) Ekkor megszórom a tetejét reszelt parmezánnal és vissszadugom a sütőbe, hogy a teteje szépen megpiruljon, ropogósra süljön.
6, Tálalás előtt kicsit hűlni hagyom, ilyenkor még ehetetlenül forró. Személyenként 4-5 db a standard mennyiség, lapáttal szedem a tányérra.
Olaszországban első fogásként eszik, de szerintem olyan laktató, hogy egytálételnek is megfelel.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: