olasz konyha

Cannelloni- töltött tészta

CIMG0037

Egy újabb klasszikus tésztaétel ünnepekre vagy ráérős hétvégékre. Az elkészítése nem bonylult, csak egy kicsit időigényes.

 

Hozzávalók:

cannelloni tészta

főtt tojás

vékonyra szeletelt sonka

mozzarella sajt

paszírozott paradicsom

újhagyma, fokhagyma, olívaolaj

só, bors, bazsalikom

parmezán sajt

 

Elkészítése:

1, A sütőtepsibe öntöm a paszírozott paradicsomot, sózom, borsozom, belekarikázom az újhagymát és beleteszem a fokhagyma-nyomón átnyomott fokhagymát is.

Beleszórom a bazsalikom leveleket, meglocsolom egy evőkanálnyi olívaolajjal és vízzel felöntve kb. a kétszeresére higítom. Ebben fognak megfőni/sülni a töltött tésztacsövek.

CIMG0028

2, Előkészítem a tölteléket: a főtt tojásokat és a mozzarellát felkockázom, a sonkaszeleteket félbe tépkedem.

CIMG0030

3, A tésztacsöveket óvatosan megtöltöm, vigyázva , hogy ne törjenek össze. Középre tojást és sajtot teszek, a két végét sonkával zárom le. A tésztába nem szabad túl sok tölteléket gyömöszölni, mert főzés közben kirepednek.

CIMG0032

4, A megtöltött tésztákat sorban belefektetem a paradicsomszószba, hogy éppen ellepje.

CIMG0033

5,  180-200 fokos sütőben addig sütöm, amíg a leve elfő, a szósz besűrűsödik és a tészta megpuhul. (kb.30 perc) Ekkor megszórom a tetejét reszelt parmezánnal és vissszadugom a sütőbe, hogy a teteje szépen megpiruljon, ropogósra süljön.

6, Tálalás előtt kicsit hűlni hagyom, ilyenkor még ehetetlenül forró. Személyenként 4-5 db a standard mennyiség, lapáttal szedem a tányérra.

Olaszországban első fogásként eszik, de szerintem olyan laktató, hogy egytálételnek is megfelel.

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!