olasz konyha

Borsókrémes tészta

CIMG0006

Egyszerű, mégis különleges! “Csak” borsó és tészta, de az eredmény egy teljesen új ízvilág.

Hozzávalók:

tészta

zöldborsó

vaj, só, bors, szerecsendió

tej

főzőtejszín

reszelt sajt

 

Elkészítése:

1, Kevés vajon, pici sóval, puhára párolom a zöldborsót.

2, Néhány kanállal félreteszek belőle a díszítéshez, a többit főzőtejszín és tej keverékével botmixerrel pürésítem.

Magas edényben könnyebb mixelni, illetve turmix-szal is lehet, de én nem szeretek mosogatni, úgyhogy egyszerűen a lábosban pürésítem a borsót. A botmixer köré félig bevágott papírtörlőt teszek, így nem fröcskölöm tele a konyhát.

CIMG0002

Addig mixelem, amíg sűrű, krémes és homogén lesz az egész. Persze a borsóhéj darabkáit nem lehet teljesen eltüntetni, de nem lesz zavaró.

3, Ha kell utánasózom, borssal és őrölt szerecsendióval fűszerezem.

CIMG0004

4, Közben kifőzöm a tésztát.

5, A leszűrt, lecsepegetetett tésztát összekeverem a borsókrémmel és már tálalhatom is!

6, A tészta tetejére szórom a félretett borsószemeket és ízlés szerint a reszelt sajtot.

CIMG0009

Gyorsan elkészül -mint általában a recepjeim- és mindeni imádja!

 

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!