Egyszerű, mégis különleges! “Csak” borsó és tészta, de az eredmény egy teljesen új ízvilág.
Hozzávalók:
tészta
zöldborsó
vaj, só, bors, szerecsendió
tej
főzőtejszín
reszelt sajt
Elkészítése:
1, Kevés vajon, pici sóval, puhára párolom a zöldborsót.
2, Néhány kanállal félreteszek belőle a díszítéshez, a többit főzőtejszín és tej keverékével botmixerrel pürésítem.
Magas edényben könnyebb mixelni, illetve turmix-szal is lehet, de én nem szeretek mosogatni, úgyhogy egyszerűen a lábosban pürésítem a borsót. A botmixer köré félig bevágott papírtörlőt teszek, így nem fröcskölöm tele a konyhát.
Addig mixelem, amíg sűrű, krémes és homogén lesz az egész. Persze a borsóhéj darabkáit nem lehet teljesen eltüntetni, de nem lesz zavaró.
3, Ha kell utánasózom, borssal és őrölt szerecsendióval fűszerezem.
4, Közben kifőzöm a tésztát.
5, A leszűrt, lecsepegetetett tésztát összekeverem a borsókrémmel és már tálalhatom is!
6, A tészta tetejére szórom a félretett borsószemeket és ízlés szerint a reszelt sajtot.
Gyorsan elkészül -mint általában a recepjeim- és mindeni imádja!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: