A “szokásos” palacsinta, de a hatás nem marad el, mert a töltelék a különleges. Olaszországban a franciás palacsintát ismerik, amit mi nem annyira szeretünk, mert vastagabb és kisebb, mint a magyar. Általában összehajtva tálalják, nem szokták feltekerni és sokszor nincs benne töltelék sem, csak porcukorral szórják meg.
Egyszóval elsőként palacsintát sütök a hagyományos módon (tojás, liszt, tej, víz, só)
és az alábbi tölteléket készítem el hozzá:
Hozzávalók:
nagy doboz mascarpone
habtejszín
vanília rúd vagy vanília kivonat
porcukor
nutella
Elkészítése:
A mascarponét elfelezem. A vaníliásnak szánt felébe belekeverem a vanília kikapart belsejét vagy a vanília kivonatot, a porcukrot és annyi habtejszínnel verem fel, hogy sűrű, kenhető de habos-krémes állagot kapjak.
A nutellás felébe szintén teszek egy kevés porcukrot, persze a nutellát és tejszínt. Felnőtteknek mehet bele egy kevés kávé, kávélikőr vagy rum is!)
Ezt a két krémet külön-külön vagy egyszerre kenem a palacsintákba,
de a vaníliás krém lekvár vagy túró mellé is isteni. A képen saját főzésű, fahéjas sárgabarack lekvárral látható.
Kommentek