Mennyei palacsinta kétféle habkrémmel

A “szokásos” palacsinta, de a hatás nem marad el, mert a töltelék a különleges. Olaszországban a franciás palacsintát ismerik, amit mi nem annyira szeretünk, mert vastagabb és kisebb, mint a magyar. Általában összehajtva tálalják, nem szokták feltekerni és sokszor nincs benne töltelék sem, csak porcukorral szórják meg.

Egyszóval elsőként palacsintát sütök a hagyományos módon (tojás, liszt, tej, víz, só)

és az alábbi tölteléket készítem el hozzá:

Hozzávalók:

nagy doboz mascarpone

habtejszín

vanília rúd vagy vanília kivonat

porcukor

nutella

Elkészítése:

A mascarponét elfelezem. A vaníliásnak szánt felébe belekeverem a vanília kikapart belsejét vagy a vanília kivonatot, a porcukrot és annyi habtejszínnel verem fel, hogy sűrű, kenhető de habos-krémes állagot kapjak.

A nutellás felébe szintén teszek egy kevés porcukrot, persze a nutellát és tejszínt. Felnőtteknek mehet bele egy kevés kávé, kávélikőr vagy rum is!)

Ezt a két krémet külön-külön vagy egyszerre kenem a palacsintákba,

de a vaníliás krém lekvár vagy túró mellé is isteni. A képen saját főzésű, fahéjas sárgabarack lekvárral látható.

Címkék: ,
Tovább a blogra »