olasz konyha

Minestrone – ennél egyszerűbb már nem is lehetne

CIMG0006

Eredetileg ezt a gazdag zöldséglevest friss, sokszor otthon megtermelt zöldségekből főzték. Annál finomabb, minél többféle zöldségből áll, az elvárás tájegységenként más, de minimum 6-8 féle kell bele!

A zöldség lehet: hagyma, fokhagyma, répa, borsó, zeller, burgonya, fejtett bab, zöldbab, karfiol, brokkoli, cukkini, padlizsán, paprika, paradicsom, spenót, káposzta stb.

Természetesen mostanában inkább fagyasztott zöldségekből készítik. Olaszországban sokféle minestrone zöldségkeveréket lehet kapni, de már nálunk is többféle létezik. Olyat válasszunk, amiben fejtett bab is van, mert anélkül nem az igazi!

A minestronét a sima zöldséglevestől a tészta különbözteti meg. Az olasz leves sűrű, szinte “megáll benne a kanál”.

 

Tehát a hozzávalók:

minestrone zöldségkeverék

spagetti

leveskocka, só, bors, petrezselyem, bazsalikom

olívaolaj

reszelt sajt

 

Elkészítése:

1, Kevés olívaolajra dobom a fagyasztott zöldségeket, pici sóval, borssal és zúzott fokhagymával ízesítve pár percig kevergetem.

2, Felöntöm 1 liter vízzel (4 személyre), beleteszem a leveskockát és puhára főzöm a zöldségeket. Célszerű a fejtett babot ellenőrizni, ha már puha, biztos, hogy a többi zöldség is megpuhult.

3, Beleszórom a félbe-negyedbe tördelt spagettit és takaréklángon főzöm tovább, amíg a tészta is megpuhul.

CIMG0005

4, Megszórom összevágott petrezselyem és bazsalikom levelekkel és tálalom.

(tovább lehet ízesíteni egy kevés sáfránnyal vagy pesto-val is)

CIMG0007

Tálaláskor a tetejét megszórom reszelt parmezánnal vagy valamilyen “olvadós” sajttal, ki hogy szereti.

 

 

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!