Gyönyörű karfiolt kaptam a piacon, ráadásul szép nagy is volt, úgyhogy már hazafelé eldöntöttem, hogy a bársonyos krémleves mellett egy salátát is készítek belőle.
Hozzávalók a leveshez:
karfiol
leveskocka (zöldségleves)
rozmaring
főzőtejszín
tej
só, fehérbors, szerecsendió, olívaolaj
Elkészítése:
O. lépés, Egy fazékban felteszem főni a megmosott és rózsáira szedett karfiolt. Egy leveskockát is beledobok a vízbe.
1, A majdnem puha, még roppanós karfiolból kiveszek pár darabot a salátához, a többit tejszínnel és tejjel felöntve botmixerrel pépesítem.
2, Megfűszerezem: ha kell utánasózóm, borsot és szerecsendiót szórók bele és rászórom a friss rozmaring leveleket is. Ha valaki nem rajong a rozmaringért, készítheti petrezselyemmel is.
3, Tálaláskor meglocsolom 1 teáskanál olívaolajjal és kevés reszelt sajt is mehet rá.
Hozzávalók a salátához:
karfiol
csicseriborsó (konzerv vagy üveges)
fekete olívabogyó
lilahagyma
petrezselyem
só, olívaolaj, citromlé, cayenne bors
Elkészítése:
1, A karfiolt, a csicseriborsót, az olívabogyókat és a vékony szeletekre vágott lilahagymát tálra teszem.
2, Megszórom vágott petrezselyemmel és meglocsolom a só, bors, olívaolaj és citromlé keverékéből álló salátaöntettel.
3, Óvatosan összeforgatom és tálalásig a hűtőben tartom, így jobban összeérnek az ízek.
Nagyjából fél óra alatt elkészül a leves és a saláta. Második fogásként sült virsli volt a saláta mellé, de bármilyen hús mellé finom, akár maradék hideg sülttel is fel lehet dobni.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: