olasz konyha

Kettőt egycsapásra – karfiolból

Gyönyörű karfiolt kaptam a piacon, ráadásul szép nagy is volt, úgyhogy már hazafelé eldöntöttem, hogy a bársonyos krémleves mellett egy salátát is készítek belőle.

Hozzávalók a leveshez:

karfiol

leveskocka (zöldségleves)

rozmaring

főzőtejszín

tej

só, fehérbors, szerecsendió, olívaolaj

 

Elkészítése:

O. lépés, Egy fazékban felteszem főni a megmosott és rózsáira szedett karfiolt. Egy leveskockát is beledobok a vízbe.

CIMG0030

1, A majdnem puha, még roppanós karfiolból kiveszek pár darabot a salátához, a többit tejszínnel és tejjel felöntve botmixerrel pépesítem.

2, Megfűszerezem: ha kell utánasózóm, borsot és szerecsendiót szórók bele és rászórom a friss rozmaring leveleket is. Ha valaki nem rajong a rozmaringért, készítheti petrezselyemmel is.

3, Tálaláskor meglocsolom 1 teáskanál olívaolajjal és kevés reszelt sajt is mehet rá.

CIMG0037

Hozzávalók a salátához:

karfiol

csicseriborsó (konzerv vagy üveges)

fekete olívabogyó

lilahagyma

petrezselyem

só, olívaolaj, citromlé, cayenne bors

 

Elkészítése:

1, A karfiolt, a csicseriborsót, az olívabogyókat és a vékony szeletekre vágott lilahagymát tálra teszem.

2, Megszórom vágott petrezselyemmel és meglocsolom a só, bors, olívaolaj és citromlé keverékéből álló salátaöntettel.

3, Óvatosan összeforgatom és tálalásig a hűtőben tartom, így jobban összeérnek az ízek.

CIMG0035

Nagyjából fél óra alatt elkészül a leves és a saláta. Második fogásként sült virsli volt a saláta mellé, de bármilyen hús mellé finom, akár maradék hideg sülttel is fel lehet dobni.

 

 

Címkék: , , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!