…..csicseriborsóból
Laktató, forró krémleves, akkor is, ha tényleg csak 5 perced van! Természetesen konzerv borsóból készül.
Ez a recept annyira egyszerű, hogy nincs is mit fotózni:)
Hozzávalók:
konzerv vagy üveges csicseriborsó
zöldségleves kocka
tejföl vagy joghurt
olívaolaj, bors, fokhagyma, petrezselyem
a tetejére reszelt sajt vagy levesgyöngy
Elkészítése:
1, Lábosba teszem a borsó konzervet a levével együtt és közepes lángon főzni kezdem. Felöntöm vízzel és beleteszem a leveskockát. Ettől elég sós lesz, csak őrölt borsot teszek bele, petrezselymet és egy kis zúzott fokhagymát.
2, Pár perc forralás után botmixerrel pürésítem és belekeverek pár kanál tejfölt vagy joghurtot, ami van otthon.
3, Én reszelt sajttal tálaltam és meglocsoltam 1 ek. olívaolajjal is.
Mi nagyon szeretjük a csicseriborsót, az íze a felesborsóhoz hasonlít és a konzerv változatból rengeteg mindent lehet készíteni percek alatt, ami nem elhanyagolható előny!
Kommentek