olasz konyha

Tonhalas – kukoricás pite

CIMG0040

Egy újabb gyorsan elkészülő finomság ebédre, vacsorára forrón, reggelire hidegen.

Hozzávalók:

1 készen vett leveles tésztalap

1 doboz konzerv kukorica

1 doboz konzerv tonhal

3 tojás

1 pohár natúr joghurt

só, bors, szerecsendió, bazsalikom, fokhagyma

Elkészítése:

1, A tésztát beleteszem egy tepsibe a sütőpapírral együtt.

CIMG0029

2, A lecsepegtetett tonhalat egyenletesen elosztom a tésztán.

CIMG0031

3, Rászórom a kukoricát és az összevágott bazsalikomot.

CIMG0033

4, A 3 egész tojást összekeverem a joghurttal, sóval, borssal, szerecsendióval és zúzott fokhagymával fűszerezem.

5, Ráöntöm a tésztára a tojásos keveréket és a széleit ügyesen visszahajtom.

CIMG0034

6, 180 fokon addig sütöm, amíg szép színe lesz. Fogvájóval ellenőrzöm, hogy átsült-e a belseje.

Kockára / csíkokra vágva tálalom. Erről most nem készült kép, mert mire fotózni kezdtem volna, a pite “eltűnt” csak a széléből maradt egy kevés.

Szóval finomra sikerült 🙂

Címkék: , ,

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!