Tonhalas – kukoricás pite

Egy újabb gyorsan elkészülő finomság ebédre, vacsorára forrón, reggelire hidegen.

Hozzávalók:

1 készen vett leveles tésztalap

1 doboz konzerv kukorica

1 doboz konzerv tonhal

3 tojás

1 pohár natúr joghurt

só, bors, szerecsendió, bazsalikom, fokhagyma

Elkészítése:

1, A tésztát beleteszem egy tepsibe a sütőpapírral együtt.

2, A lecsepegtetett tonhalat egyenletesen elosztom a tésztán.

3, Rászórom a kukoricát és az összevágott bazsalikomot.

4, A 3 egész tojást összekeverem a joghurttal, sóval, borssal, szerecsendióval és zúzott fokhagymával fűszerezem.

5, Ráöntöm a tésztára a tojásos keveréket és a széleit ügyesen visszahajtom.

6, 180 fokon addig sütöm, amíg szép színe lesz. Fogvájóval ellenőrzöm, hogy átsült-e a belseje.

Kockára / csíkokra vágva tálalom. Erről most nem készült kép, mert mire fotózni kezdtem volna, a pite “eltűnt” csak a széléből maradt egy kevés.

Szóval finomra sikerült 🙂

Címkék: , ,
Tovább a blogra »