Hal és krumpli, de egészséges és színes, hétköznapi vacsora is lehet, de ünnepi asztalon is gyönyörűen mutat.
Hozzávalók:
bármilyen fehér húsú tengeri hal
burgonya
paradicsom
lilahagyma
fekete olívabogyó
só, bors, olívaolaj, citromlé, kevés zúzott fokhagyma
petrezselyem és bazsalikom, oregano
Elkészítése:
1, A hosszúkásra vágott krumplit sós vízben majdnem puhára főzöm.
2, A lilahagymát vékonyan felszeletelem és kevés olívaolajon megfuttatom.
3, Ráteszem a nagyobb kockákra vágott halat, sózom, borsozom, fokhagymával ízesítem és szintén félpuhára párolom/sütöm.
4, Innen már gyorsan elkészül. Átteszem a serpenyőbe a leszűrt krumplit és nagyobb lángon sütöm tovább.
5, Hozzáadom a fekete olívabogyókat és az összevágott paradicsomot is. Pár perc alatt készre sütöm.
6, Tálalás előtt meglocsolom kevés citromlével, összeforgatom és rászórom az oregano-t és a felaprított petrezselyem és bazsalikom leveleket.
Forrón tálalom.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: