olasz konyha

“Fish and chips” olasz módra

CIMG0022

Hal és krumpli, de egészséges és színes, hétköznapi vacsora is lehet, de ünnepi asztalon is gyönyörűen mutat.

Hozzávalók:

bármilyen fehér húsú tengeri hal

burgonya

paradicsom

lilahagyma

fekete olívabogyó

só, bors, olívaolaj, citromlé, kevés zúzott fokhagyma

petrezselyem és bazsalikom, oregano

 

Elkészítése:

1, A hosszúkásra vágott krumplit sós vízben majdnem puhára főzöm.

2, A lilahagymát vékonyan felszeletelem és kevés olívaolajon megfuttatom.

3, Ráteszem a nagyobb kockákra vágott halat, sózom, borsozom, fokhagymával ízesítem és szintén félpuhára párolom/sütöm.

CIMG0017

4, Innen már gyorsan elkészül. Átteszem a serpenyőbe a leszűrt krumplit és nagyobb lángon sütöm tovább.

CIMG0019

5, Hozzáadom a fekete olívabogyókat és az összevágott paradicsomot is. Pár perc alatt készre sütöm.

6, Tálalás előtt meglocsolom kevés citromlével, összeforgatom és rászórom az oregano-t és a felaprított petrezselyem és bazsalikom leveleket.

Forrón tálalom.

 

 

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!