Gyors második fogás vagy vacsora. Most sertéshúsból készült, de lehet pulyka vagy csirke is.
Ha rizst főzök, általában dupla adagot készítek belőle. A második napon sajtos rizs lesz belőle, amibe a maradék sajtokat is el lehet használni.
Hozzávalók:
sertéshús szeletek
tetszés szerinti fűszerkeverék, én olaszost és flekkent használtam
só, bors, olaj a sütéshez
hagyományos módon készített rizs
többféle (akár maradék) sajt (elvileg minimum 3 félének kellene lennie)
mozzarella
vaj
Elkészítése:
1, A húst kicsit kiveregettem és megszórtam a fűszerekkel.
2, Kevés olajon pár perc alatt a szeletek mindkét oldalát kisütöttem.
3, A sajtokat lereszeltem és kockára vágtam.
4, A felforrósított rizsbe belekevertem 1 ek. vajat és a sajtokat. Óvatosan addig kevergetem, amíg a sajtok elolvadnak.
5, Tálaláskor a rizsre fektettem a hússzeletet, megszórtam kevés reszelt sajttal és paradicsomkarikával díszítettem.
Paradicsomsaláta vagy csemegeuborka is finom hozzá!
Kommentek