olasz konyha

Hirtelensült négysajtos rizzsel

CIMG0035

Gyors második fogás vagy vacsora. Most sertéshúsból készült, de lehet pulyka vagy csirke is.

Ha rizst főzök, általában dupla adagot készítek belőle. A második napon sajtos rizs lesz belőle, amibe a maradék sajtokat is el lehet használni.

Hozzávalók:

sertéshús szeletek

tetszés szerinti fűszerkeverék, én olaszost és flekkent használtam

só, bors, olaj a sütéshez

hagyományos módon készített rizs

többféle (akár maradék) sajt (elvileg minimum 3 félének kellene lennie)

mozzarella

vaj

 

Elkészítése:

1, A húst kicsit kiveregettem és megszórtam a fűszerekkel.

2, Kevés olajon pár perc alatt a szeletek mindkét oldalát kisütöttem.

3, A sajtokat lereszeltem és kockára vágtam.

4, A felforrósított rizsbe belekevertem 1 ek. vajat és a sajtokat. Óvatosan addig kevergetem, amíg a sajtok elolvadnak.

CIMG0030

5, Tálaláskor a rizsre fektettem a hússzeletet, megszórtam kevés reszelt sajttal és paradicsomkarikával díszítettem.

Paradicsomsaláta vagy csemegeuborka is finom hozzá!

 

 

Címkék: ,

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!