Különleges saláta, különleges alkalomra.
Hozzávalók:
zöldsaláta vegyesen
rucola
paradicsom
csemege uborka
valamilyen sült hús kockára/csíkokra vágva
mozzarella sajt
polenta/kukorica dara
salátaöntet: só, olívaolaj, citromlé
Elkészítése:
1, Először is jó sűrű polentát főzök. (sós vízbe állandó keverés mellett kukoricadarát szórok és sűrűre főzöm)
2, Kiolajozott tepsibe öntöm és ha kihűlt csíkokra vágom/darabolom.
3, Én most kockára vágott pulykahúst vettem, amit kevés olajon, olaszos fűszerkeverékkel megszórva megsütöttem.
4, A paradicsomot, az uborkát és a mozzarellát összevágom és összekeverem a salátával és a rucolával.
5, A polenta darabokat 1 ek. olajon nagy lángon hirtelen megpirítom és a sült hússal együtt a salátához keverem.
6, Végül az egészet összeforgatom az öntettel.
Azonnal tálalom, mert a meleg hústól és polentától a saláta hamar összeesik!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: