olasz konyha

Polentás saláta

CIMG0020

Különleges saláta, különleges alkalomra.

 

Hozzávalók:

zöldsaláta vegyesen

rucola

paradicsom

csemege uborka

valamilyen sült hús kockára/csíkokra vágva

mozzarella sajt

polenta/kukorica dara

salátaöntet: só, olívaolaj, citromlé

CIMG0014

Elkészítése:

1, Először is jó sűrű polentát főzök. (sós vízbe állandó keverés mellett kukoricadarát szórok és sűrűre főzöm)

CIMG0003

2, Kiolajozott tepsibe öntöm és ha kihűlt csíkokra vágom/darabolom.

3, Én most kockára vágott pulykahúst vettem, amit kevés olajon, olaszos fűszerkeverékkel megszórva megsütöttem.

4, A paradicsomot, az uborkát és a mozzarellát összevágom és összekeverem a salátával és a rucolával.

5, A polenta darabokat 1 ek. olajon nagy lángon hirtelen megpirítom és a sült hússal együtt a salátához keverem.

6, Végül az egészet összeforgatom az öntettel.

Azonnal tálalom, mert a meleg hústól és polentától a saláta hamar összeesik!

CIMG0021

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!