Sok ország konyhájában megtalálható a vékony, általában kenyértésztából készült lepény, amit különbözőképpen megtöltve és hajtva-tekerve tálalnak.
Olaszországban piadina a neve és hagyományosan búzalisztből, vízzel, sóval és kevés élesztővel készül. Nálunk kevés helyen kapható, eléggé drágán, de a sokkal elterjedtebb tortilla lepénnyel tökéletesen helyettesíthető. Ennyi benne a csalás.
Hozzávalók:
búzatortilla lapok
csíkokra vágott és olasz fűszerkeverékkel megsütött sertés vagy pulykahús
sajt
zöldségek: lilahagyma, paradicsom, paprika, olívabogyó, saláta, rucola…stb. amit szeretünk
Elkészítése:
1, Megsütöttem a húst és előkészítettem a zöldségeket és a sajtot.
2, A lepényt a gáztűzhely lángján pár másodpercig sütöttem, aztán egy fogóval megfordítottam. Elég csak átmelegíteni, de ha ropogósabban szereted, akkor egy serpenyőben szárazon (azaz zsiradék nélkül) is megsütheted.
3, Először a húst és a jégsalátát tettem bele.
4, Aztán a zöldségeket és a sajtot.
A zöldféléktől szerintem eléggé lédús magában is, de meglocsolható egy kevés ketchup-pel vagy majonézzel/joghurttal is.
A hús sütésével együtt is max. fél óra alatt készen van, de a vasárnapról maradt sült hús felhasználásával hétfőn percek alatt készíthetsz finom reggelit vagy vacsorát belőle!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: