olasz konyha

Piadina – olasz töltött lepény, kis csalással

CIMG0020

Sok ország konyhájában megtalálható a vékony, általában kenyértésztából készült lepény, amit különbözőképpen megtöltve és hajtva-tekerve tálalnak.

Olaszországban piadina a neve és hagyományosan búzalisztből, vízzel, sóval és kevés élesztővel készül. Nálunk kevés helyen kapható, eléggé drágán, de a sokkal elterjedtebb tortilla lepénnyel tökéletesen helyettesíthető. Ennyi benne a csalás.

Hozzávalók:

búzatortilla lapok

csíkokra vágott és olasz fűszerkeverékkel megsütött sertés vagy pulykahús

sajt

zöldségek: lilahagyma, paradicsom, paprika, olívabogyó, saláta, rucola…stb. amit szeretünk

CIMG0014

 

Elkészítése:

1, Megsütöttem a húst és előkészítettem a zöldségeket és a sajtot.

2, A lepényt a gáztűzhely lángján pár másodpercig sütöttem, aztán egy fogóval megfordítottam. Elég csak átmelegíteni, de ha ropogósabban szereted, akkor egy serpenyőben szárazon (azaz zsiradék nélkül) is megsütheted.

3, Először a húst és a jégsalátát tettem bele.

CIMG0016

4, Aztán a zöldségeket és a sajtot.

CIMG0017

A zöldféléktől szerintem eléggé lédús magában is, de meglocsolható egy kevés ketchup-pel vagy majonézzel/joghurttal is.

A hús sütésével együtt is max. fél óra alatt készen van, de a vasárnapról maradt sült hús felhasználásával hétfőn percek alatt készíthetsz finom reggelit vagy vacsorát belőle!

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!