Ebben a receptben a borsó tényleg nagyon zöld. Salátaágyon és spenóttal, szemet gyönyörködtető és persze nagyon finom!
Hozzávalók:
csirke felsőcombok
fűszerkeverék, só, bors, olívaolaj
lilahagyma, fokhagyma
zöldborsó
fagyasztott leveles spenót
só, fokhagymás olaj, szerecsendió
római saláta
balzsamecet
Elkészítése:
1, A csirkecombokat befűszerezem és a feldarabolt lilahagymával, fokhagymával együtt kevés olajon sütni kezdem. Ha kívülről már kicsit megpirult, vizet aláöntve lefedem és puhára párolom.
2, Végül leveszem a fedőt az edényről és a húst zsírjára sütöm, hogy szép színt kapjon.
3, Közben egy serpenyőben párolni kezdem a zöldborsót. A félig puha borsóra ráteszem a spenótot, megsózom és szerecsendióval fűszerezem.
4, A megmosott salátaleveleket szélesebb csíkokra vágom és egy tálban szépen elrendezem. Ráteszem a spenótos borsót, esetleg picit megsózom, meglocsolom a fokhagymás olajból kivett olajjal és egy kevés balzsamecettel.
A tálalás ezúttal elmaradt, a csirkét és a salátát is közös tálból csipegettük!
A fokhagymás olaj készítése: a fokhagyma-nyomón átpaszírozott 4-5 nagyobb fokhagyma gerezdet kb. fél dl olívaolajba keverem és picit megsózom. Most egy ágacska rozmaringot is tettem bele. Kis befőttes üvegben a hűtőben sokáig eláll. Fokhagymás olajból érdemes egyszerre többet készíteni, így nem kell minden alkalommal mosogatni a fokhagyma-nyomót és ha egy ételhez csak a fokhagyma zamatára van szükség, elég csak az olajból egy kicsit kivenni, az ételt ízesíti, de a fokhagyma erős szaga nélkül.
Kommentek