A tegnapi sült krumpli felhasználásával, de persze bármilyen maradék krumpliból készíthető.
Hozzávalók a tojáslepényhez:
tojás
maradék sült vagy főtt krumpli
paradicsom
reszelt sajt
só, bors, olaj
Elkészítése:
1, A krumplit és a paradicsomot kockára vágom és összekeverem a felvert, egész tojásokkal. Sózom, borsozom és kevés olajon, kevergetés nélkül megsütöm az egyik oldalát.
2, Egy lapostányért borítok a serpenyőre és gyors mozdulattal megfordítom az egészet. A tányérból óvatosan visszacsúsztatom a tojáslepényt a serpenyőbe és a másik oldalát is megsütöm.
3, Tálaláskor reszelt sajtot szórok a tetejére és paradicsommal díszítem.
Az én maradék krumplim elég fűszeres volt, de ha “sima” főtt krumplival készül, akkor tovább lehet még ízesíteni hagymával, fokhagymával és ízlés szerint bármilyen fűszerrel.
A maradék sült húsból pedig egy egyszerű saláta lett vacsorára:
A csíkokra vágott sült húst összeforgattam mozzarella sajttal, csíkokra vágott salátalevelekkel és sárgarépával. Az öntet olívaolaj, só és citromlé keveréke volt.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: