olasz konyha

Maradékok felhasználása: burgonyás tojáslepény

CIMG0017

A tegnapi sült krumpli felhasználásával, de persze bármilyen maradék krumpliból készíthető.

Hozzávalók a tojáslepényhez:

tojás

maradék sült vagy főtt krumpli

paradicsom

reszelt sajt

só, bors, olaj

Elkészítése:

1, A krumplit és a paradicsomot kockára vágom és összekeverem a felvert, egész tojásokkal. Sózom, borsozom és kevés olajon, kevergetés nélkül megsütöm az egyik oldalát.

CIMG0015

2, Egy lapostányért borítok a serpenyőre és gyors mozdulattal megfordítom az egészet. A tányérból óvatosan visszacsúsztatom a tojáslepényt a serpenyőbe és a másik oldalát is megsütöm.

3, Tálaláskor reszelt sajtot szórok a tetejére és paradicsommal díszítem.

Az én maradék krumplim elég fűszeres volt, de ha “sima” főtt krumplival készül, akkor tovább lehet még ízesíteni hagymával, fokhagymával és ízlés szerint bármilyen fűszerrel.

 

A maradék sült húsból pedig egy egyszerű saláta lett vacsorára:

CIMG0013

A csíkokra vágott sült húst összeforgattam mozzarella sajttal, csíkokra vágott salátalevelekkel és sárgarépával. Az öntet olívaolaj, só és citromlé keveréke volt.

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!