olasz konyha

Bableves házi gnocchi-val

CIMG0018

Mint általában az olasz levesek, ez a leves is sűrű, de rántás nélkül készül, ezért könnyű és friss ízű.

Az elkészítése sem bonyolult, a házi gnocchi pedig különlegessé teszi.

 

Hozzávalók:

fejtett bab

sárgarépa

lilahagyma, fokhagyma

pörkölt-ízesítő kocka

só, bors, olaj, a díszítéshez petrezselyem

A gnocchi-hoz:

burgonya

liszt

tojás

 

Elkészítése:

1, Kevés olajon megfonnyasztom az összevágott lilahagymát.

2, Ráteszem a babot, a negyedekbe vágott sárgarépát és felöntöm vízzel.

3, Fűszerezem fokhagymával, sóval, borssal és a pörkölt kockával, amitől szép színt is kap.

CIMG0002

4, Lefedve addig főzöm, amíg a bab megpuhul.

5, Közben héjában megfőzöm a krumplit. Még forrón áttöröm és hűlni hagyom.

CIMG0004

6, Picit megsózom, beleütök egy tojást és annyi lisztet adok hozzá, hogy rugalmas, de nem túl lágy tésztát kapjak.

(Kezdő háziasszonyoknak azt javaslom, hogy a kész tésztából még formázás előtt dobjanak egy kis darabot a levesbe. Néhány percnyi főzés után ki kell venni a levesből és ellenőrizni az állagát, illetve meg kell kóstolni, hogy elég sós legyen.)

7, Ha a tészta állaga megfelelő, hosszú, kb. 2 centi vastag kukacokat sodrok belőle. Éles késsel egy centis csíkokra vágom.

CIMG0005

8, Megformázom a gnocchi gombócokat: Egy villa fején határozott mozdulattal átgördítem a tésztát, ez adja a gnocchi jellegzetes mintázatát.

CIMG0007

Lehet, hogy elsőre nem lesz tökéletes, de ez nem baj, annyi a lényeg, hogy a tésztán legyen némi csíkozás.

CIMG0008

9, A kész gnocchi-t kevés liszttel megszórom.

CIMG0012

10, Ha a bab megpuhult beleszórom a tésztát a forrásban lévő levesbe és pár perc alatt puhára főzöm.

CIMG0014

11, Petrezselyemmel megszórva tálalom.

Olcsó, egyszerűen elkészíthető, a házi gnocchi-tól mégis különleges étel!

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!