olasz konyha

Majmocska torta, avagy szülinapi banánkoszorú

CIMG0021

Ez a süti a nővérem szülinapjára készült, torta helyett. Gyors és egyszerű, az eredmény pedig különleges.

Hozzávalók:

2 db készen vett vajastészta lap

5-6 banán

édes kekszmorzsa

csoki reszelék vagy cseppek

CIMG0001

A tálaláshoz tejszínhab.

 

Elkészítése:

1, Az édes kekszet késes aprítóval összeaprítottam.

2, A két tésztalapot egymás mellé fektettem, kb. másfél centi átfedéssel. Teljes hosszában megszórtam kekszmorzsával (egy kicsit félretettem a tetejére) és több rétegben rátettem a banánkarikákat is. A rétegeket csokireszelékkel szórtam meg.

CIMG0003

3, A banánkarikák tejére is szórtam csokit.

CIMG0005

4, Behajtottam a tészta egyik szélét.

CIMG0006

5, Ráhajtottam a másikat és kicsit kihúzkodva rányomkodtam, nehogy sütés közben kinyíljon.

CIMG0008

6, Megfordítottam, hogy a “ragasztás” alulra kerüljön, koszorú alakban elrendeztem a tepsin és a két végét úgy hajtottam egymásra, hogy minél kevésbé látszódjon az illesztés.

CIMG0009

CIMG0011

7, A kész koszorút 180 fokon kb. 25 percig sütöttem.

CIMG0012

8, Ekkor kivettem, megkentem a tetejét tejjel és megszórtam egy kis keksz morzsával. Visszatettem még kb. 5 percre.

9, Kivettem a sütőből és forrón megszórtam még egy kis csokival, hogy ráolvadjon.

CIMG0013

10, Amikor kicsit kihűlt, gyertyával és virágokkal díszítettem.

CIMG0016

Tálaláskor cikkekre vágtuk és tejszínhabbal kínáltuk.

Sajnos erről nem készült kép, túl lassú voltam, mire észbekaptam ennyi maradt a sütiből:

🙂

CIMG0022

 

 

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!