Majmocska torta, avagy szülinapi banánkoszorú

Ez a süti a nővérem szülinapjára készült, torta helyett. Gyors és egyszerű, az eredmény pedig különleges.

Hozzávalók:

2 db készen vett vajastészta lap

5-6 banán

édes kekszmorzsa

csoki reszelék vagy cseppek

A tálaláshoz tejszínhab.

Elkészítése:

1, Az édes kekszet késes aprítóval összeaprítottam.

2, A két tésztalapot egymás mellé fektettem, kb. másfél centi átfedéssel. Teljes hosszában megszórtam kekszmorzsával (egy kicsit félretettem a tetejére) és több rétegben rátettem a banánkarikákat is. A rétegeket csokireszelékkel szórtam meg.

3, A banánkarikák tejére is szórtam csokit.

4, Behajtottam a tészta egyik szélét.

5, Ráhajtottam a másikat és kicsit kihúzkodva rányomkodtam, nehogy sütés közben kinyíljon.

6, Megfordítottam, hogy a “ragasztás” alulra kerüljön, koszorú alakban elrendeztem a tepsin és a két végét úgy hajtottam egymásra, hogy minél kevésbé látszódjon az illesztés.

7, A kész koszorút 180 fokon kb. 25 percig sütöttem.

8, Ekkor kivettem, megkentem a tetejét tejjel és megszórtam egy kis keksz morzsával. Visszatettem még kb. 5 percre.

9, Kivettem a sütőből és forrón megszórtam még egy kis csokival, hogy ráolvadjon.

10, Amikor kicsit kihűlt, gyertyával és virágokkal díszítettem.

Tálaláskor cikkekre vágtuk és tejszínhabbal kínáltuk.

Sajnos erről nem készült kép, túl lassú voltam, mire észbekaptam ennyi maradt a sütiből:

🙂

Címkék:
Tovább a blogra »