Brokkolis-kagylós spagetti egyszerűen

Gyors péntek esti vacsora, amitől a tengerparton érezzük magunkat! Ráadásul fél óra alatt elkészül.

Hozzávalók:

spagetti

fagyasztott brokkoli

kagyló konzerv (natúr, nem paradicsomos)

só, bors, fokhagyma, citromlé, olívaolaj

zsemlemorzsa

Elkészítése:

1, Sós vízben kifőzöm a spagettit, leszűröm és egy tálba teszem.

2, Közben egy serpenyőben kevés olajon megpárolom a brokkolit, a végén egy kicsit le is pirítom. Természetesen közben megsózom és borsozom.

3, A tésztára teszem a falatnyi darabokra vágott brokkolit, a lecsepegtetett konzerv kagylót és a zúzott fokhagymát.

4, Meglocsolom egy kis citromlével és megszórom 1-2 ek. zsemlemorzsával.

5, Alaposan összeforgatom és már tálalható is! A tányéron meg lehet locsolni még egy kis olívaolajjal, ha a tészta negyon beszívná a szaftokat.

Címkék:
Tovább a blogra »