Ez a könnyű vacsora vagy munkahelyi ebéd megint csak tavasziasra sikeredett, a dió és a neve “ellenére”! Egyszerre puha és ropogós, hideg és meleg, persze csak ha a húst frissen sütve esszük. Munkahelyre az öntetet külön vigyük a salátához, minden mást előre össze lehet keverni.
Hozzávalók:
darált pulyka vagy bárányhús
só, bors, fokhagyma, zsemlemorzsa (a gluténmentes változathoz persze GM morzsa)
zöld saláta
paradicsom
lilahagyma
mozzarella sajt
olívaolaj, pár csepp citromlé
dió és rozmaring
Elkészítése:
1, Összekeverem a darált húst a zsemlemorzsával, sóval, borssal és egy kis zúzott fokhagymával. Hosszúkás kolbászkákat formázok belőle és grill lapon minden oldalukat pirosra sütöm.
2, A megmosott és összevágott salátaleveleket tálra teszem a szintén összevágott lilahagymával, paradicsommal és mozzarella sajttal együtt.
3, Megsózom, meglocsolom olívaolajjal, pici citromlével és megszórom a darált dió és rozmaring keverékével.
4, Végül a tetejére teszem a megsült húst és már lehet is tálalni!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: