olasz konyha

Diós-rozmaringos őszi saláta grillezett “kolbászkákkal”

CIMG0012

Ez a könnyű vacsora vagy munkahelyi ebéd megint csak tavasziasra sikeredett, a dió és a neve “ellenére”! Egyszerre puha és ropogós, hideg és meleg, persze csak ha a húst frissen sütve esszük. Munkahelyre az öntetet külön vigyük a salátához, minden mást előre össze lehet keverni.

Hozzávalók:

darált pulyka vagy bárányhús

só, bors, fokhagyma, zsemlemorzsa (a gluténmentes változathoz persze GM morzsa)

zöld saláta

paradicsom

lilahagyma

mozzarella sajt

olívaolaj, pár csepp citromlé

dió és rozmaring

 

Elkészítése:

1, Összekeverem a darált húst a zsemlemorzsával, sóval, borssal és egy kis zúzott fokhagymával. Hosszúkás kolbászkákat formázok belőle és grill lapon minden oldalukat pirosra sütöm.

CIMG0008

2, A megmosott és összevágott salátaleveleket tálra teszem a szintén összevágott lilahagymával, paradicsommal és mozzarella sajttal együtt.

3, Megsózom, meglocsolom olívaolajjal, pici citromlével és megszórom a darált dió és rozmaring keverékével.

CIMG0013

4, Végül a tetejére teszem a megsült húst és már lehet is tálalni!

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!