olasz konyha

Tejszínes csicseriborsóleves

CIMG0016

Gyorsan elkészíthető, sűrű téli leves, ami forrón az igazi!

 

Hozzávalók:

konzerv vagy üveges csicseriborsó

bacon

lilahagyma

fokhagyma

olaj, leveskocka, só, bors

1 kk. sűrített paradicsom

tészta

főzőtejszín

reszelt sajt

 

Elkészítése:

1, A kockára vágott lilahagymát és bacont kevés olajon megpirítom.

2, Ráöntöm a csicseriborsót a levével együtt, felöntöm annyi vízzel, hogy kb. 1,5 litert kapjak. (4 főre)

3, Sózom, borsozom, beleteszem a leveskockát, a sűrített paradicsomot és a fokhagymát. Kb. 15 percig közepes lángon főzöm.

4, Belefőzök annyi tésztát (ez most kis kagyló volt), hogy a végeredmény a magyar ízléshez képest sűrű állagú legyen.

5, Ha a tészta megpuhult, egy kevés főzőtejszínnel teszem selymessé a levest és megszórom összevágott petrezselyemmel.

6, Azon nyomban forrón, reszelt sajttal megszórva tálalom.

CIMG0014

Téli programok, kocsolyázás, szánkózás után is nagyon jól esik, igazi lélekmelegítő leves!

 

 

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!