Gyorsan elkészíthető, sűrű téli leves, ami forrón az igazi!
Hozzávalók:
konzerv vagy üveges csicseriborsó
bacon
lilahagyma
fokhagyma
olaj, leveskocka, só, bors
1 kk. sűrített paradicsom
tészta
főzőtejszín
reszelt sajt
Elkészítése:
1, A kockára vágott lilahagymát és bacont kevés olajon megpirítom.
2, Ráöntöm a csicseriborsót a levével együtt, felöntöm annyi vízzel, hogy kb. 1,5 litert kapjak. (4 főre)
3, Sózom, borsozom, beleteszem a leveskockát, a sűrített paradicsomot és a fokhagymát. Kb. 15 percig közepes lángon főzöm.
4, Belefőzök annyi tésztát (ez most kis kagyló volt), hogy a végeredmény a magyar ízléshez képest sűrű állagú legyen.
5, Ha a tészta megpuhult, egy kevés főzőtejszínnel teszem selymessé a levest és megszórom összevágott petrezselyemmel.
6, Azon nyomban forrón, reszelt sajttal megszórva tálalom.
Téli programok, kocsolyázás, szánkózás után is nagyon jól esik, igazi lélekmelegítő leves!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: