olasz konyha

Risotto mare e monti

CIMG0005

Azaz risotto hegyen-völgyön….vagyis hegyen és tengeren. Az ilyen ételek közös jellemzője, hogy egy jellegzetesen hegyvidéki alapanyag, általában a gomba, tengeri herkentyűkkel vagy halakkal találkozik az ételben.

 

Hozzávalók:

párolt rizs

gomba

borsó

olaj, só, bors

vöröshagyma, fokhagyma

petrezselyem

tenger gyümölcsei vegyesen

CIMG0001

főzőtejszín

(esetleg reszelt sajt)

 

Elkészítése:

1, A kockára vágott vöröshagymát kevés olajon megfuttatom, ráteszem az összevágott gombát, sózom és borsozom.

2, Ráteszem a fagyasztott borsót és zúzott fokhagymával ízesítem.

3, Közben a rizsből a szokásos módon, sima párolt rizst főzök. (víz és leveskocka)

4, Ha a borsó már puha, a szószba keverem a fagyasztott tenger gyümölcsei koktélt és az egészet puhára főzöm.

CIMG0003

5, A szószba keverek annyi a főzőtejszínt, hogy krémes, de ne túl híg legyen és megszórom petrezselyemmel.

Tálaláskor tehetünk párolt rizst a tányér aljára (levesestányér!) és a tetejére a tejszínes mártást vagy össze is keverhetjük a rizzsel, ahogy a család jobban szereti. Petrezselyemmel és tejszínnel díszítem.

Reszelt sajt ebben az esetben hagyományosan nem jár hozzá, de én nem vagyok ennyire szigorú, aki kér, az kaphat a tetejére sajtot is!

CIMG0004

 

 

 

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!