olasz konyha

Spenótos-túrós tészta

CIMG0001

Ez a tészta abba a kategóriába tartozik, amelyik látványra nem túl szép, de annál finomabb!

Hozzávalók:

tészta (ez most kagylótészta volt)

túró

leveles spenót

só, bors, szerecsendió

olívaolaj

fokhagyma

főzőtejszín

a tetejére reszelt sajt

 

Elkészítése:

1, Kevés olajon megpárolom a spenótot. (ha friss levelekből készül, akkor összevágom, a fagyasztott mehet úgy ahogy van a lábosba) Megsózom, borsozom, megszórom őrölt szerecsendióval és zúzott fokhagymával ízesítem.

2, Ha megpuhult a spenót ráöntöm a főzőtejszínt, felforralom, majd elzárom alatta a lángot.

3, Belekeverem a túrót.

4, A kifőtt és lecsepegtetett tésztát alaposan összeforgatom a spenótos túróval. Tálaláskor a tetejét reszelt sajttal szórom meg. Trapistával a fokhagymás spenót íze dominál az ételben, de markánsabb sajttal (parmezán, gorgonzola) egészen különleges ízeket kreálhatunk. Érdemes többféle sajttal is kipróbálni!

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!