Ez a tészta abba a kategóriába tartozik, amelyik látványra nem túl szép, de annál finomabb!
Hozzávalók:
tészta (ez most kagylótészta volt)
túró
leveles spenót
só, bors, szerecsendió
olívaolaj
fokhagyma
főzőtejszín
a tetejére reszelt sajt
Elkészítése:
1, Kevés olajon megpárolom a spenótot. (ha friss levelekből készül, akkor összevágom, a fagyasztott mehet úgy ahogy van a lábosba) Megsózom, borsozom, megszórom őrölt szerecsendióval és zúzott fokhagymával ízesítem.
2, Ha megpuhult a spenót ráöntöm a főzőtejszínt, felforralom, majd elzárom alatta a lángot.
3, Belekeverem a túrót.
4, A kifőtt és lecsepegtetett tésztát alaposan összeforgatom a spenótos túróval. Tálaláskor a tetejét reszelt sajttal szórom meg. Trapistával a fokhagymás spenót íze dominál az ételben, de markánsabb sajttal (parmezán, gorgonzola) egészen különleges ízeket kreálhatunk. Érdemes többféle sajttal is kipróbálni!